February 6, 2015

Allysha & Shawl

pagi tadi sebelum ke pejabat
menjadi rutin harian pagi masuk bilik allysha dulu, check aircond, kipas & lampu
memang menjadi kebiasaan dia, mesti lupa nak off semua tu kecuali aircond

terpandang atas katil ada tudung baru
buka sehelai, shawl
aikkkk banyaknya allysha beli
mesti allysha beli dengan tisha

tisha tu rakan baik sekelas dari sekolah rendah
sekarang pon sekelas juga
beliau rajin jugak menjual tudung dekat kawan-kawan ni
 
tengahari td tanya dekat allysha, icha beli tudung ke?
kenapa banyak sangat?
adoiiiiii.....sehelai rm30, ada 4 helai, rm120
amboi bukan main rambang mata, ambik sampai 4 helai

kawan-kawan sekolah semua pandai berniaga online
bermula dari darjah 6 hari tu
yg ulat buku, lebih minat menulis novel sehingga terhasil dan terjualnya beberapa novel tahun lepas
yg minat aksesori brooch, dan lain-lain menjual barangan aksesori remaja
kecik-kecik dah pandai berniaga

kawan-kawan lain ada juga dah pandai beli barang online
allysha sibuk nak buka akaun bank, sebab dia geram nak beli barang online
ooooo tidak, mama tak bagi
nak beli, mintak kat mama, biar mama yg belikan

shawl yang allysha beli dari kawannya.


14 comments:

Amanda Suria said...

Telan air liur mama eh ye tak..tu mama kena bayar ke apa tu..hehehe...pandai budak2 ni meniaga sekarang erk...sama la macam Dania tu...

suhailah hamid said...

Allysha pandai pilih shawl. Cantik2 shawl tu.
Seawal darjah 6 dah pandai berniaga. Bijak sungguh anak2 skrg ni ye..

anajingga said...

cantik tudungnya Mieja, bagus juga Mieja tegas sikit dgn anak-anak meningkat remaja ni, bimbang kan membeli belah dengan boros nanti :)

Anizz Annisa said...

cantiknyee... suka kaler2 dye.. menarik..

insan marhaen said...

Saya pernah beli jam tawaf melalui online. Bila dah dapat, baru tahu rupany jam tu direka untuk dipakai di tangan kanan.

Berbulan-bulan jugalah saya terpaksa membiasakan diri menganankan pemakaian jam...

umi alya said...

Gamaknya duit saku disimpan untuk memborong shawl..

cantik..

paridah said...

HMM ANAK2 LA NI LBH ADVANCE DRPD KITA TENTANG BENDA2 NI...KALAU KAK TENTULH JAUH KETINGGALAN....

Kathy R'bain said...

Wah.. Pandai niage dan pandai shopping anak2 skrg..hehehe.

Kayu Manis said...

wow pndai cari duit...
byknya bawa rm ke sekolah... hihi nyopping ye..

Kayu Manis said...

anak knor nk beli tudung rm10 pun call mamanya dulu.. hihi

fazian batrisyia said...

da pandai melawa kak...anak dara kan...tak lama lg sy pon cam tu...

hainom OKje said...

Mahalnya shawl sampai Rm30 henggit yer Amizaa. Kain dia jenis apa tu?.....Tp budak sekarang mmg advanced sungguh, memacam yg dia tahu . Kekadang maknya pun jauh ketinggalan

adianiez AIDA said...

wow! berniaga...
aida nak ajar anak la berniaga di skola.
bleh cari duit poket.
anyway, cantik shawl yg allysha pilih.
taste bagus :)

LYAfrina said...

wahh..advance bdk2 sekarang.. dh pndai cari duit sdri kan..