December 2, 2014

Program Cuti Sekolah@Mantap Qiraat & Sunnah


Minggu ini bermula jadual program kem cuti sekolah untuk ali iqbal.
Aktiviti telah bermula pada 1-2-4- 8-10-15-18 December 2014.
(selama 9 hari)

Program ini menerapkan nilai-nilai murni, kelas adab dan akhlak
Membaca al-quran, menghafaz, murajaah

Aktiviti luar pula, mereka di ajar asas berenang, memanah dan berkuda.

Taklimat untuk para ibu bapa sebelum aktiviti bermula.

Kumpulan anak-anak lelaki

Kumpulan anak-anak perempuan. Allysha tak join sebab dia akan ke program lain minggu depan.

aktiviti petang: kelas asas renang.

anak-anak ini di bahagi kepada beberapa kumpulan.


9 comments:

Fiza Rahman said...

Bestnya kak. Saya teringin nak masukkan anak utk aktiviti cuti skolah. Tapi kebanyakan nya utk umur 8-12 thn :-(

Sofu Hashim said...

Bestnya aktiviti gini kak mieja..
mesti anak-anak tak bosan dok di rumah kan

Zaitun said...

Memang bagus masukkan anak2 ke program cuti sekolah boleh menimba banyak ilmu.

Normala Saad said...

Bagus hantar anak join aktiviti begini. Sambil riadah sambil berlajar.

lia ummiirfan said...

Bagusnya aktiviti ni,, banyak ilmu dapat.. :)

Kayu Manis said...

cuti2 sekolah ni byk Aktiviti gini... ibubapa yg peka bertuah anak2 tu..
timba ilmu di mna pun... cuti yg bermnfaat.. tklh pgg tap jerkn...

thun ni anak knor tk ikutilh apa2 program pun.. cuma tmbhkn masa hafazan...
semoga anak2 kita cmrlng dunia akhirat

Annur Syuhadah said...

Kem cuti sekolah macam ni Annur slalu kene join masa kecik-kecik..masa tu rasa terpaksa, sebab kem macam ni kene ikut disiplin..
Tak puas ati je bila abah masukkan Annur dlm kem. Tapi bila dah besar, baru nampak kesan n kebaikan join kem2 macam ni ^_^

insan marhaen said...

pengalaman IM memberitahu bahawa kita perlu korbankan wang sebanyak-banyaknya untuk pendidikan rohani dan jasmani anak anak kita.

ketepikan dulu aksesori duniawi...

hainom OKje said...

Penuhlah program cuti sekolah depa yer....Yg best ada berenang tu....sure tak sabo sabo nak berenang