December 8, 2014

Allysha@Program Cuti Sekolah - Kelas Photography 2014


Program Cuti Sekolah 2014: Learn The Art Of Candid & Profesional Photography
Tarikh: 8-10 December 2014.
Tempat: White Box, Publika, Jalan Dutamas 1, KL.
Pensyarah/Artis/Director: Che Ahmad Adzhar Che Fadzil

Untuk mengetahui profile chemad ada di sini:
Blog: www.cheahmadazhar.com
http://lens.blogs.nytimes.com/2013/08/13/a-street-level-view-of-kuala-lumpur/
http://invisiblephotographer.asia/2013/06/29/awalkoflifewithchemad/


Hari ini Allysha ada sessi belajar photography selama 3 hari bermula pada 8-10 Dec 2014. Disebabkan allysha minat dengan camera, maka papa & mama beri peluang untuk mengikuti sessi belajar bersama Chemad. Siapa CheMad ini? Boleh tengok dekat blog beliau, beliau juga seorang pensyarah photography kepada Saiful Nang.


Agenda untuk hari pertama adalah seperti di bawah ini:



Sessi bersama Che Mat. Kiriman gambar dari pihak penganjur.


Perserta dari usia 12-18 tahun.


sessi belajar mengambil gambar.


Beberapa keratan aktiviti dan kejayaan chemad:





17 comments:

εïзmummyHazaεïз said...

Bestnye.. Belajo baik2 ye kakak aisyah.. Haza tak dek program ape2 utk anak this year. Cuma bawak balik ke kg weekend ni..

Sofu Hashim said...

Wahhh bestnya Allysa
Anak Sofu yg sulung pun suka kamera :)

Ain Ridzuan said...

Wah! Bestnye anak- anak sekarang ni.. Nanti bila derang besar sikit nak hantar la..

Daddy Ziyyad said...

Peerrghhhhh..terbaik lah!
Belajar rajin2..

Saya bila dah besar, dah kerja ni la baru boleh berkecimpung dgn photography...beli DSLR...untung kanak2 zaman sekarang :)

Kayu Manis said...

bagusnya....
boleh jadi pro lps ni...gambao pun cantik2..

❤Kamsiah❤ said...

bagusnya ada program berfaedah mcm ni,kan..

Zaitun said...

Bagus boleh buat duit bila dah pandai nanti.

Kakzakie said...

Tak rugi berguru dengan org yg memang dah diketahui ramai tentang kewibawaannya..

Bunda a.k.a KN said...

Salam...terisi masa terluang anak2 kan dengan aktiviti dan program bermanfaat...

Najib Ariyan said...

bestnya boleh belajar fotografi... dulu saya rajin jugak mengusung kamera besar ni.. tapi la ni memang malas... bawak hp jer

imm said...

hai kak mieja..lambat dtg rumah akak harini hihih..

bestnya kelas fotografi.nnt besar boleh amek job tgkap gamba org kawen ehh.
imm minat amek gamba jugak, tp gamba syok sendiri kehkehkeh

TukangKebun said...

Peluang yang sangat bagus dapat belajar dengan otai.

Nora Karim said...

Wah berguru dgn org berbakat besar ni.. untung!!

cazamiya said...

besttnyaaa belajararrr photography niii,,,alahaiii, kita dah besarr ni pom x pandaii lagiii ehhehee

hainom OKje said...

Wahhhh ....bukan calang calang guru yg Allysha menuntut ilmu photography ni....masuk NST tu.....
Tanya banyak soklan yer Allysha ....jangan lepaskan peluang

Azhafizah Md Nor said...

wahh seronoklah cuti sekolah Allysha ada program photography lagi tu..

ayu Ismail said...

beruntungnya...terisi masa cuti sekolah ni