December 5, 2014

Ali Iqbal @ Aktiviti Memanah & Berkuda

Di dalam agenda kem mantap qiraat & sunnah diselitkan juga acara sukan memanah dan berkuda. Semalam, salah satu aktiviti untuk kanak-kanak ini adalah acara sukan memanah dan menunggang kuda.

Perbualan dengan ali iqbal semalam:
Keseluruhannya kedua-dua aktiviti Ali sangat enjoy dengan aktiviti ini terutamanya bila dapat menunggang kuda dan memberi makan rumput dekat kuda-kuda tersebut, ada baby kuda mama....comel....sambil tergelak sendiri...Sukan memanah, respon dari ali agak sukar sikit untuk mengawal pergerakan tangan...mama menjawab, semua pergerakan dan otak mesti saling membantu....mesti fokus bang....

Gambar dari Penganjur Majlis Kem ini pada 4/12/2014.


Aktiviti waktu pagi dihabiskan dengan belajar cara memanah dan fokus dulu dan
 melakukan sukan memanah setiap org.
turn ali iqbal pulak




Pada sebelah petang pula, aktiviti berkuda di Equesterian Park, Putrajaya.
Mereka juga diberi peluang memberi makan kuda-kuda tersebut.

beratur dahulu
ali iqbal kat belakang tu..
last ali naik kuda masa dekat Zoo Singapore..dah hampir 5 tahun berlalu..

16 comments:

Kakcik Nur said...

Seronok bila ada aktiviti di musim cuti ini. :)

SalinaJohari said...

comelnyer keletah anak anak memanah....tak sabar pulak nak tunggu anak Sal besar sikit..

fazianbatrisyia said...

Best tu...sukan islamic

AinulMalik said...

Best betul aktiviti ni, anjuran siapa ya?

CintaHati Lina said...

bestnya banyak aktiviti vuti sekolah...anak2 tak la bosan dan buat kerja2 tka berfaedah kan..

alhamdulillah,.. salam perkenalan dari mommylina

Myra Jay said...

Wahhhh bestnyerrr..

Zaitun said...

Kedua2 aktiviti ini memang digalakkan untuk mempelajarinya.

εïзmummyHazaεïз said...

Aktiviti sunnah tu k.mieja.. Kami rugi ade member kad dekat darc tu tapi tak terkesana pon.. Bz sokmo

Kayu Manis said...

menarik Aktiviti ni

nur danisha said...

kene bayar x nk joint xtvt ni..brp tahun boleh join

lia ummiirfan said...

Bagus sukan ni.. sunnah Rasulullah S.A.W :)) AlhamduLILLAH anak-anak amiiza dah belajar dari awal.. in shaa ALLAH saya akan jejaki juga

TukangKebun said...

Pernah cuba memanah masa sekolah menengah dulu memang nak kena hati-hati kasi lurus tangan masa lepaskan anak panah.

Nora Karim said...

Hihihi comei... besar pulak alat memanah tu dr ali iqbal..

Mama Myja said...

bestnyer naik kuda. yehuuu. eyja takut naik atas binatang2 nih. entah kenapa lah. hehehe

hainom OKje said...

Penuh aktiviti depa yer Amiza.....dengan memanahnya dengan berkudanya....sure seronok depa, tak boring...

Lisa Nurulain said...

bestnye naik kuda.. hehe