November 18, 2014

Hujung minggu @ Sabtu Jalan TAR

semalam sangatlah bussy, tak sempat nak menjenguk blog rakan-rakan
insyallah ada kelapangan nanti saya terjah semua :)

kisah hujung minggu sabtu, petang sabtu hujan sangat lebat ....plan nak pergi jalan TAR
nak cari hadiah untuk cikgu-cikgu allysha sempena majlis hari perpisahannya

tapi disebabkan hujan lebat
maka mama pun tukar planlah sebab malas rasanya nak meredah hujan
pergi Tesco jerklah beli barang dapur yang dah habis cakap dekat budak-budak ni
Tesco parking berbumbung, tak basah kalau kena hujan

tak nak katanya serentak...bersemangat betul ali & aqish
mereka tak nak pergi Tesco
Nak jugak berjalan kesana...amboi bukan main sekarang suka berjalan
maka teruskan jugak ke jalan TAR dengan hujan lebat tu

pergi tempat yang dituju pastu terus balik
hujan renyai-renyai dekat KL, malas nak menyelusup semua kedai

pergi harison....nampak cantik-cantik sejadah dekat sini....papa kata beli dekat sini aja...nampak berkualiti jugak......oklah.....tak payah nak pergi byk kedai utk survey.....dengan hujan renyai-renyai yang tak berapa selesa nak berjalan....

sekarang ada sale....sejadah nie made in Turki...

Pasar Malam Jalan TAR. Paling kesian tgk org yang jual air....tak masuk pon area sini...malas nak bersesak dalam renyai hujan....

tiap kali kesini, suka beli keropok dekat makcik kat tepi nie...

allysha cakap...napalah mama ambik gambar ichaa tengah makan....hhheheheh sorry tak perasan...


ok nak balik dah.....kami geram tengok boot dekat kedai sukan ni...murah murah.....kuning tu cantik:)


20 comments:

Fyda Adim said...

wah best tu pi jalan TAR. saya last pi bln 3 aritu masa cuti sekolah. tak keruan jadinya masuk satu persatu kedai...

sudahnya saya borong tudung bawal pelbagai warna...berbaloi-baloi...:D

SSulieana said...

lamanya x pergi jln TAR...sedapnya Allysha punya kerpk lekor tu...sos cmpur sekali dlm kopok tu...nyumsss

Sofu Hashim said...

Shopping jalan TAR kalu hujung minggu macam esok nak raya je kan kak Mieja :)

lia said...

gigihnyer kak p jalan tar... da bertahun saya x p dgn family, kalau p pon sorg2 jer ;)

Farra Da Smiley said...

wah byk membeli kak?
jln TAR mmg best kan kak..sogo..jakel..tu sumela best :)

eB said...

betul tuh. kuning tuh cantik :)

DzuHata said...

heaven nyer shopping jln tar hihi

dalila said...

lamanya x jalan sana...

Myra Jay said...

Best ke sana terutama pasar malam..
Walau sesak dengan ribuan manusia ;D

anajingga said...

erm Jalan Tar malam minggu memang sesak, tapi memang best utk beli belah, semua adalah,sediakan saja ongkosnya..hehe :)

suka suka said...

Dah lama tak ke pasar malam jln TAR ni

Bunda a.k.a KN said...

Bunda memang dah lama sangat tak ke jln TAR tu...dulu masa anak kecik2 selalu gak pegi...beli barangan dorang ...murah2...

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

dulu masa keja kat sana selalu jugak la ke jalan tar nie.. suka ke pasar malam dia..hehehe

imm said...

last time ke jalan tar tahun 2004 tau,mase dok study kt um..hahaha lame gile dah,,cane lah rupe jalan tar skang ye..

Kakzakie said...

Sekarang musim hujan kalau nak jenjalan shopping pun mesti nak menyinggah membeli utk isi perut..

Kakak jogging pakai sport shoe anak kakak tau jgn tak tahu hihi... tengok gambar kasut tu geram pulak. cantik-cantik.

Zaitun said...

Hari Sabtu kak zai pun ke KL hujan lebat masa tu jalan pun jem sangat.

Cantik2 sejadah tu boleh buat hadiah.

aizamia3 said...

dah lama sangat tak pergi Jalan TAR.. lamaaa.. :(

LYAfrina said...

bertahun x sampai sini..
mmg best shopping kat sini

mama 3farhanah said...

Memang boleh habis duit shopping kat sini.
Dah nak dekat 10 tahun tak jejak situ.

hainom OKje said...

Lama okje tak dtg jln Tar ni Amiza. .....hubby mmg tak mo pergi, dia tak suka tempat sesak sesak gini...okje boleh jer.....best cuci mata kat sini kan