November 3, 2014

Hujung Minggu@ Kisah Anak Bulus

Minggu ini minggu mengisahkan anak bulus
minggu ni si kecik elsa & anna mandi, allysha yg mandikan

selesai mandi, bagi makan ubat cacing utk semua
macam-macam perangai ada, si atam paling susah sekali, dia keraskan badan...aduhai..

budak soya nie bagi outing 2 minggu yang lepas, hari sabtu check belakang telinganya luka teruk...adeh gaduh dengan sapa pulak....cepat-cepat cuci dan letak minyak gas. Semalam check lukanya dah kering....syukur sangat.....power jugak minyak gas nie utk luka-luka dekat haiwan....

pergi beli susu utk anna & elsa, terlupa yang bdk dua nie dah pandai minum sendiri. rugi beli botol susu tu...
bedung badan dak elsa...baru bagi minum dalam botol susu kucing

Masa untuk makan ubat cacing....ikut turn, yg kecik dululah
turn abg lilo & soyi, soyi tak ambik gambar sebab dia budak paling penakut dengan semua org :) allysha pon kalah dengan dia....

budak tommy pulak
budak atam yg susah makan ubat, mengeraskan badan bukan main lagi...
dak oyen & lv tak masuk dalam gambar....bila dah last-last nie semua dah kelam kelibut anak bulus ni bila diberi makan ubat...

 teringat aqish cakap smlm, mama mana semua haiwan-haiwan nie? tak nampak pun
(adik beradik atam, oyen, lv & tommy) sebab lepas makan ubat semua hilang....

22 comments:

Normala Saad said...

Salam Miza. memang betul time nak bagi makan ubat cukup susah. Satu lagi time mandi...

babYpose said...

haha semua hilang tu biasa, emak sampai tanya jiran :)

hainom OKje said...

Kena makan ubat rupanya anak anak bulus tu yeh Amiza.....leceh jugak yeh menjaga mereka ni. Hehe...yg best tau pulak mengeraskan badan

Bunda a.k.a KN said...

Salam ukhuwah dari bunda..

anajingga said...

kak ana dulu mandikan jingga dengan akak2 mandi basah sekali, seronok tengok mieja bermanja dengan anak2 bulusnya, siap bedong lagi tu hehe :)

Nastyna said...

untungnya kamu kamu the bulus... tuan mu sangat menjaga mu begitu sekali, salute. I dulu bela kucing sekor pun riuh serumah hahaha.

SSulieana said...

oloh comey nama elsa & anna ye...hehe

εïзmummyHazaεïз said...

Shomelll anak2 bulus kak mieja. Haza xdak kusheng lagi.. Nak mntk kat jiran tetangga sure xdapat, kikiki

Myra Jay said...

Aloloolooo geramnya tengok...
Minum dalam botol lak tu..hehe

Kathy R'bain said...

maaf lama tak menyinggah..problem line la sis... :(

Kakzakie said...

Haiwan pun tahu tak suka makan ubatlah sayang... itulah sebab semuanya merajuk menghilangkan diri seketika:)

Daddy Ziyyad said...

Bertuah kucing ni dapat tuan yg amat penyayang, dan ambil berat tentang kesihatan..:)

Moga Allah merahmati sebab jaga sebaiknya haiwan kesukaan baginda SAW...:)

Minyak gas tu apa ya? 1st time saya dengar..hihih...dan 1st time juga tgk air kotak susu utk kucing! :)

Norliza Osman said...

comel2 semuanya...

Norliza Osman said...

comel2 semuanya...

Kakak Norihan said...

comel jer minum susu..shat sebagai johan ye..anak2 bulus

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Geram tengok budak soya tu ^_^

Ain Ridzuan said...

Salam perkenalan MIza.. saya suka kucing tapi x sanggup nak bela sebab tak de sape nak jaga..

CikLily Putih said...

alah comelnye memasing.. especially dak atam tuh

LYAfrina said...

so cute!
mana nk dpt susu camtu..sbb lya pon ada baby cat ni.. jumpa.. tp just bagi makanan kucing y lembab. nk bg susu tepung kot sakit perut.

LYAfrina said...

so cute!
mana nk dpt susu camtu..sbb lya pon ada baby cat ni.. jumpa.. tp just bagi makanan kucing y lembab. nk bg susu tepung kot sakit perut.

mama 3farhanah said...

Comelnya...murah rezeki jaga kucing-kucing ni.

shalimar yusof said...

Bulus2 Miza pon comel...geram kn ngn bebudak nii...esok hari mggu..bestnyee dpt layan dieorg kt umh