November 13, 2014

Aktiviti Sabtu@ Larian Hijau 2014

Masih lagi berkisar dengan aktiviti Hari Sabtu .
Memeriahkan aktiviti anak-anak pada hari Sabtu dan Ahad
Sempena Hari Hijau 2014

Memasuki acara Larian Hijau
berpasangan dengan anak-anak
Ali Iqbal dengan Mama
Allysha dengan Papa sepatutnya, tapi allysha tak minat nak berlari
maka papa berlari  jugak dengan aqish sajalah...

melintas jalan sebelum dilepaskan...larian Hijau 4km tapi sebenarnya bukan 4km, dalam 7km bila kami kira-kira selepas hari kejadian...jauh tu......

 sebelum kami dilepaskan.....ambik gambar dulu...dok depan sekali konon nak menang...hehhehe

Dirasmikan oleh Tengku Dato' Dr. Jamaluddin Tengku Mahmud Shah Al Haj, Ahli Majlis Cyberjaya, Majlis Perbandaran Sepang melepaskan larian hijau SKCJ.


sampai area sini pancit dah si ali....mula-mula pulun lari laju pastu kepenatan dia...dia ingat dekat ...sekali ha...jauh lagi nak sampai.....dah give-up nak lari, mama paksa jugak....jangan berjalan....atleast lari-lari anak pon dah ok tak penat sangat......ali cakap.....lari dengan mama asyik kena tarik jerk...zaman sekolah-sekolah dulu kalau merentas desa mama akan pastikan mama mesti dapat medal gold, paling cikai pun dapat nombor 3..... tapi sayangnya anak-anak mama especially allysha tak menurun pun bakat kami papa & mama yg aktif bersukan zaman sekolah dulu......papa kat uni pon masih aktif hingga dapat anugerah olahraga dari sultan kedah.....sedikit kecewa sebab allysha tak mengikuti jejak kami....

aqish lari dengan papa...papa kata mula-mula laju jugak ...bersemangat lari....lepas tu penat...:)
 bersemangat lagi nie.....aqish ingat dekat...sekali jauh......mula mintak air kehausan :)

kami dah sampai masa nie.....tumpang ambik gambar peserta yang baru sampai....mesti sampai bergandingan dengan anak-anak.....papa tak sampai lagi aqish mesti tak mou jalan tu...hehheheh

sijil penghargaan, kami sampai agak awal jugak cuma tak dapat top 20 huhuhuuhu sedih sangat....tapi tak per 1st time ali lari sejauh 7km....lepas nie boleh train ali lari lagi...kalau ali berminat nak masuk marathon...kalau idak, mama & papa ajalah yg join mana-mana anjuran utk marathon......

dah agak dah budak kecik nie tak mo jalan sebab penat....papa kena buli lagi hhehehehhe 
kenalah dukung budak kecik nie...

16 comments:

lia said...

he3 nmpk banner ni hari tu, tp masa ronda2 cyber, cuma terserempak dgn pengakap jer...

Kakzakie said...

Eeee.... bestnya kakak tengok seronok sangat. Sambil tu boleh beriadah juga. Tempat kakak tak ada pulak macam ni... anak-anak boleh beriadah sama dgn mak-ayah kan best kan:)

Amanda Suria said...

Hihi...biasa la tu...mula2 je semangat....

Fiza Rahman said...

Meriahnya kak...hehehe...

Kak. klo nak beli rumah, ada discount klo pakai nama saya...ekekeke...Ada project rumah kat bangi. Klo akak nak detaii, saya boleh bagi ☺

mama 3farhanah said...

Seronoknya dapat beriadah sekali dengan anak-anak. Bagus program macam ni.

suka suka said...

Kalau akak yg kena lari macam tu minta ampun la hi hi.. pewai awal2... elok tu train anak2 ni agar minat bersukan

Kayu Manis said...

bgusnya Aktiviti mcm ni... lma dah tk berlari.. klu jln pun gatal2 kaki... lri lgilah...

Azian Elias said...

salam kenal..


such a good activity.. family bonding lah mann..

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Bestnyer aktiviti camni. Kalau zumal sure mengalah awal. Hehe ^_^

Zaitun said...

Kecik lagi nanti bila dah besar boleh jadi pelari untuk negara siapa tahu.

Walau tak dapat top 20 atleast sampai juga ke penamat.

LYAfrina said...

menariknya...
sedikit sebanyak leh eratkan hubungan ank n ibubapa jugak

LYAfrina said...

menariknya...
sedikit sebanyak leh eratkan hubungan ank n ibubapa jugak

SSulieana said...

Hahaha...comel je lari berpasang2 ngan ank ye...awat k.mieja tu nmpk kecik comey sgt...jeles! ;)

Kathy R'bain said...

Seronoknya..tapi kathy cepat semput kalau berlari² ni..hehehe..

TukangKebun said...

Sihat aktiviti macam ni salute.

hainom OKje said...

Alahai 7 km...mcm malas jer kalau kena paksa lari hehe....

Dah tua tua gini takut pulak nak ekstrim sangat Mizaa kang gol tgh jalan hihi

Okje kasi chance generasi harapan bangsa jalan dululah