October 10, 2014

Ali Iqbal @ Kek Harijadinya

Hari tu janji dengan ali beli @ tempah kek harijadinya kemudian
sebab tak sempat nak order
satu lagi  mereka nie makan kek mesti tak habis
selalu aja membazir & buang lebihan tu bila dah duduk dlm fridge lama sangat
mereka lebih excited nak tiup lilin jerk kan

jadinya semalam kek yang di order dah pun siap
Red Velvet + Gambar kereta lego atas permintaan bujang sorang nie




Mama & Papa doakan moga ali iqbal menjadi anak yang solleh, solat 5 waktu jangan tinggal dan sentiasa menjaga budi perkerti adab dan sopan.....amin....harta didunia boleh dicari, harta diakhirat kenalah kita sentiasa mengingatiNYA /melakukannya utk bekalan yang kekal disana... 


Kek RV nie sedap, tak muak bila makan...mereka pun suka.....nasib dah tinggal separuh jerk....hari ni dah habis....1st time licin...

Imbas kembali zaman kecil awak hinggalah sekarang sudah berumur 8 tahun. Nanti dah besar mesti tersenyum tgk gambar sendiri, rupa dari kecik sampai besar banyak berubah.....

Semasa pregnantkan balqish, ali masih fully BF walaupun masa tu usianya sudah 2 tahun lebih
atas nasihat Gynae Dr. Hamid Arshat, ia tak memudaratkan & slowly ali putus susu sendiri. 


Ali Iqbal 7 bulan (Mac 2007), Colmar Bukit Tinggi. Masa nie dah pandai duduk & fully BF. Juga Beli freezer semata-mata utk simpan EBM ketika dlm pantang. Ramai juga rakan-rakan blogger/forum cari yang anak-anaknya sebaya Ali Iqbal. Bila tengok semua dah besar cepat betul masa berlalu...


Ali Iqbal 2 tahun lebih - Merlion Park. Masa nie masih BF dan pregnankan Balqish.


 
Ali Iqbal (3 Tahun), Sunway Lagoon


Ali Iqbal (4 Tahun), USS



Ali Iqbal (5 tahun), Phuket+Krabi


Ali Iqbal (5 Tahun) & Akademi Bola



Ali Iqbal (6 Tahun), Perak



Ali Iqbal (7 Tahun) KLIA nak check in ke Bali.


9 comments:

monalita mansor said...

HB Ali Iqbal. Semoga jadi anak yang soleh dan bawa mama dan papanya masuk syurga.

monalita mansor said...

HB Ali Iqbal. Semoga jadi anak yang soleh dan bawa mama dan papanya masuk syurga.

tiga lalat said...

Salam. Hee selamat harijadi untuk adik Ali Iqbal itu. Sungguh cepat masa berlalu ya.

Kakzakie said...

Masa beby chubby betul - geram tengok
Tahu-tahu dah 7 tahun kan..
Happy birthday sayang..
Moga jadi anak yg soleh cemerlang dunia & akhirat.

TukangKebun said...

Anak-anak membesar dengan sekelip mata je kekadang rasanya bile diimbas kembali.
Happy Birthday.

fazianbatrisyia said...

happy birthday ali...
semoga menjadi khalifah yg Berjaya dunia akhirat...
comel...tembam...geram tgk bby2 dulu

umi alya said...

Hepi bday ali.. Hensemnya..

LYAfrina said...

alhamdulillah..makin besar makin ensem.. selamat hari lahir ali..moga trs mbesar bagaikan juara n bjaya duniakhirat..amin

anajingga said...

Happy bday ali iqbal, semoga membesar sebagai anak yg soleh amin. :)