June 20, 2014

Kisah Kucing 5 beradik & Ibu

Nak dijadikan cerita, masa cuti sekolah yang lepas
mama dan papa pergi pet shop
sebab nak beli makanan kucing
lepas tu datang seorg India, tanya dekat mama ' kakak maou kucing?'
saya pon jawab, saya dah banyak kucinglah

saya sedang cari tuan baru utk kucing kawan saya
dia mou pindah dan buang dekat pasar
saya tak sampai hati nak tolong buang dekat pasar
takut nanti kena langgar dengan kereta sebab dia tak biasa cari makan sendiri
kalau kakak ada kawan-kawan nak bela ..tolonglah kak
bulu cantik panjang-panjang katanya

alamak dalam hati kesiannya
India tu masih berusaha utk saya mengambilnya
siap bg HP number dan HP kawannya itu

siap urusan membayar di kaunter, mama pon tanya dekat papa
ada kucing nak kena buang sebab tuannya nak pindah
pakcik tu tak boleh bawak mereka
papa kata bolehlah prg tgk
so, mama pon telefon pakcik tu....cari rumah beliau dan terus kerumahnya
tapi peninglah sebab mama tak plan nak jaga mereka
mama plan nak bagi dekat mereka yg sukakan kucing
so, dah sampai rumah pakcik tu
borak punya borak, rupanya dia adalah bekas staff  Datuk Patrick Lim - Share holder equine park dulu, so, dia memang biasa dengan kawasan rumah kami.

dipendekkan cerita, kami bawak balik mereka 6 beranak
pening jugak nak membela
sebab kami dah ada banyak ekor dekat rumah
tapi syukur mereka 6 beranak jenis pandai berdikari
mama lepaskan dekat luar, bg makan minum dekat luar
so, mereka memang tak masuk rumah
pandai mereka berdikari
dari sehari ke sehari nak mandikan bg ubat kutu belum ada masa

Hari tu dapat dah ada org nak adopt tp tiba-tiba mereka tak jadi nak ambik
tak perlah bukan rezki mereka
mama cuba bela yg termampu, bagi kasih sayang seadanya
insyallah

 mereka masih menyusu.
mereka tidur bersama. nama pon tak ada lagi..mereka kurang kasih sayang dari kami...kesian mereka.
Ini jantan, budak ini aja yg mama panggil abu, ekor kontot mcm abu mama yg hilang 12tahun dulu.
Misai panjang, misai dekat kening pon alahai cute panjang.
Ini Betina, masih tak ada nama jugak. muka lebih kurang aja kan mereka nie.

 Ini pun betina, muka kecik sket. Nama pon tak der jugak.
Ini betina, nama pon tak ada lagi. Kaler ala-ala kelabu boleh kawinkan dengan soya mesti dapat baby comel :)
Ini Jantan, kelabu jugak.





2 comments:

kausar said...

comel gilaa...i suka tgk kucing tapi i geli. takleh la dia jalan tepi i pun i geli...iskk

Farah Izza Shafik said...

byknyer kucing ahkak.. meow!