April 8, 2014

Allysha@ Pencuci Muka

Dari awal mama suka menerapkan allysha belajar mencuci muka
sebelum tidur dan waktu pagi sebelum ke sekolah

Semakin allysha meningkat usia ke arah remaja
maka perlulah menjaga kulit muka
dari awal mesti rajin membersihkan kulit muka,
supaya kulit sentiasa sihat dan bersih

Kalau dulu rasa was-was nak beli produk dipasaran
nak bagi allysha mencuba produk diluar sana
sebab takut dengan kandungan bahan kimianya

Tapi, selepas mama membuat sendiri homemade organik skincare
Maka tanpa was-was allysha boleh mengunakannya
Seawal usia allysha 11 tahun dah mencuci kulit muka
Ali & balqish juga boleh memakainya sebab ia bebas dari sebarang kandungan bahan kimia

Kanak-kanak selalu di sekolah berjemur berpanas berpeluh
Mesti ada kesan tompokan putih-putih dekat kulit wajah
ali pon ada jugak
so, mama suruh mereka mencuci muka dengan sabun organik
dah jimat di situ
kebersihan, keselamatan, kehalalannya juga terjamin
kerana bahan-bahan yg mama gunakan tanpa sebarang lemak haiwan & bahan kimia
Ia organik 100%
dan ia dari air tangan mama

Set yang allysha pakai adalah:
Sabun, Toner, Night Cream & Day Cream SPF15

    Mesti letak dalam bekas yg tidak bertakung air, utk mengelakkan sabun pencuci cair dan rosak.
    Sabun ini mengandungi UV protector

    Krim malam khas utk kulit allysha yg kering

    Day cream SPF15 khas utk waktu siang menghidari kulit allysha dari pancaran terus matahari.
    Kanak-kanak banyak berjemur, berpanas....sangatlah sesuai utk mereka.
    Biasakan anak-anak memakain sunblock.

Trial set (sabun 60gm, toner 15ml, night cream 5gm & day cream 5gm or moisturiser cream 5gm)

  •  Sesuai untuk Kanak-kanak remaja lelaki dan perempuan yang baru bermula nak belajar mencuci muka.
  •  Juga sangat sesuai buat remaja yang mempunyai jerawat,  terutama toner organik mampu mengecutkan jerawat.
  • Sesuai untuk semua lapisan umur.
Info: FB: Page: Sabun Pencuci Muka, Toner, Krim Organik Dari Ekstrak Rumpai Laut Unggu.


4 comments:

fazianbatrisyia said...

dah besar anak2 akak...semoga membahagiakan parents mereka

Dayang Maslah Ab Wahid said...

macamana nak oder?

Anonymous said...

macam mane nak order .. berapa harga kalau nak beli trial set ?

zaleha ani said...

Boleh bgtau mcm mn nak order. Wssap saya kat 0162927564