July 16, 2013

Allysha & Parut Kena Cakar Kucing

Ini kisah allysha, hampir dua bulan yg lalu dia kena cakar dengan soya, kucing kesayangannya.
Emmmm bila dah kering luka tersebut, parutnya masih berkesan, tak hilang mungkin sebab kesan kukunya yg dalam.

Sedih tak?
of courselah mama yg lebih sedih, allysha relaks jerk (mcm tak kisah pon)
ya lah dia baru 11 tahun, belum pandai jaga diri lagi.

Dalam hati terus berkata, emmmm tak perlah tak hilang parut tu
tapi bila besar nanti mesti cari alternatif lain utk hilangkan bekas berparut tu.

Nie masa dah beberapa minggu kena cakar. Tak terfikir nak ambik gambar allysha masa awal-awal, bila dah pakai krim nampk ada perubahan baru ambik.


Awal july, mama paksa dia pakai krim malam yg mama buat tu.
Cuci muka dengan sabun organik sblm tidur dan mesti sapu krim malam.
hari-hari mesti kena remind, sapu krim sblm tidur, nak raya nie kulit mesti cantik (nie ayat mama dekat allysha)

 
Dan mama notice last week kesan kena cakar tu semakin pudar dan  kelam
kalau dari mata kasar memang tak berapa perasan compare sblm nie nampak sangat kesan cakar kuku si soya.


Dan utk minggu nie semakin pudar juga
Yeahhh blh raya dengan happy:) ha mamalah yg paling risau kulit tak cantik
allysha ok jerk.....:)
So, dengan konsistennya paksa allysha pakai produk yg mama buat
sabun organik, krim pelembab & krim malam organik.

Inilah budak SOYA yang notyy. :)
anak kucing siam, ehhh tapi dia bukan siam....telinga oren, hidung oren, ekor pon oren + mata biru.


2 comments:

εïзmummyHazaεïз said...

xpe.. nnt hilang tu.. :) belum try cream kak mieja lagi

azura samsuddin said...

along zura masa kecik kena gak kak tapi tepi mata cuma x igt belah mana... dia tunjuk hero dulu nak leraikan kucing gaduh, klakar time dgr mak citer