February 20, 2012

Pagi Yg sesak

weekend bussy menguruskan hal dunia
allysha dah bising nak jumpa 'sabrina'
nak balik muar
kdg-kdg terfikir, apalah yg dikejar....esok lusa kita pergi ke'sana'
hanya sekujur tubuh dililit kain putih dan bekalan iman
yg entah cukup entahkan tidak....dunia...dunia.....



tadi pagi rasa kesian dekat ali
bila hari sekolah mesti terkejar-kerjar waktu pagi
Ini disebabkan Sri Kembangan semakin teruk jem


Kesian dekat ali, masih mengantuk
dah kena bangun awal, mandi awal, kena pergi school awal
kena hantar ali sebelum pukul 7pagi
ali akan sambung  tidur dekat SRK
mujur kelasnya sessi petang
masih gelap.....rutin harian, papa akan dukung ali naik atas
mujur SRK dah dibuka sebelum pukul 7pagi


Kena kejar jalan dan masa ...sebab SK jem semakin mengarut
terlewat seminit, setengah jam boleh stuck dekat sini
dulu 10minit dah sampai, jalan clear
sekarang mimpi dalam mimpi nak dapat mcm dulu-dulu



hai lah....Mana ADUN SK.....tolonglah perbesarkan jalan
kesianlah dekat kami yg ada anak sekolah
berkejaran nak sampai sblm 7.30pagi dekat gate sekolah


sebelum pukul 7pg dah sesak jem dekat depan pasar borong/giant
habis pukul berapa kita nak bertolak kesekolah?
pukul 6pg?


emmmmm.....emmmmmm......

5 comments:

@e_da said...

kesian kat anak kan.. sewal pg juiga kena bangun.. sana sini jam teruk skrg kak.. tension je..

I want to lose weight said...

Tu pasal ler I HEART tg malim :)

~CanaryGalapagos~ said...

sedih pulak tgk ali di didokong oleh papa...kesian kan kak.aqil pun sama kena bgn awal sbb daddy rushing nak g work..so dia pyn kena woke up early mcm org nak g kerja..sedih..

azura samsuddin said...

kesian kat ali tp tulah bukan saje2 kak mieja nak wat cmtu, keadaan yg memaksa, insyaAllah ali akan fhm nati

Yaati Nor said...

SK semakin membangun kak..banyak umah yg terbengkalai dah ok..