January 11, 2012

Allysha

dah hampir 3bulan allysha tak pergi kelas taekwando
semalam start semula beraksi
bila dah lama tak exercise


maka segala otot-otot pon terkejut
sakitlah sana sini

malam tadi cerry berry plak
sambung ke pagi..nak pergi sekolah berhenti cari toilet
sudahnya kenalah ambik mc

jenuh fikir awak makan apa
kenapa boleh jadi cerry berry

sudahnya kita taou mungkin sebab mayonis
dinner allysha request mama masak hotdog special
mama dah letak mayo, tp awak tambah mayo bg lebih

pagi tadi bila jumpa doctor
doctor kata
'kanak-kanak tak boleh makan mayonis terlebih'
tak bagus utk mereka
perut mudah tak tahan
sebab kandungan lemak yang tinggi


so, pengajarannya...jangan makan mayo terlebih lepas nie :)

6 comments:

Nieza Ishak said...

hoooo hooooo

kalo terlebih cheese pulak?

εïз mummyHaza εïз said...

comel kakak.. si irfan pun dah daftar taekwando kat primary school tu... hikhikhik

Izan Ishak said...

anak2 izan pun suka kalau letak mayo byk2. kena take note ni.

kesian kakak allysha... penat ulang alik toilet ye...

Amiizaa2001 said...

nieja: allysha kalo makan double cheese burger mc'd pon akan cery berry....kena kurangkan, sebab perut tak tahan:)

Haza: yeahh...kalaou ada bdk2 buli kat school irfan boleh fight :)

So Shy Lady said...

oooo ye ke mieja? baru 1st time tau psl mayo tu

wah ank dara makin bsr ye die. allysha belt color apa? ;D

our memories said...

Salam. Mohon izin utk ambil info2 yg begitu berkesan utk saya, bakal ibu&akan cuba utk full bf my new child.