December 9, 2011

Phuket Hari 3 @ Phi Phi Don

Last destinasi adalah Phi Phi Don.
dekat sini ada jual macam-macam souveniers
murah sikit dari Patong city

majoriti penduduknya islam

ada toilet+shower room, so mudah utk mandi +salin baju
ada surau+tanah perkuburan berdekatan dengan pulau ini
so, mudah utk bersolat

sampai sini, allysha & ali berendam lagi
maka kita tak derlah berjalan-jalan shopping dekat gerai-gerai

dah sampai jetti....



Phi Phi Don ini dah dekat dengan Langkawi, sapa-sapa yg tinggal dekat langkawi/Penang boleh kesini terus lebih dekat :)


pening sekejap sebab mereka offer mcm-mcm..dah mcm pasar...







sekitar phi phi don
dari kejauhan allysha & ali berendam lagi....mama & aqish tak larat dah, tengok dari jauh jerk...

 zooom dekat sikit
Airnya sangat hijau.....cantekkk.......
Dah cukup 1jam, papa pergi ambik mereka...jerit dari kejauhan mereka bukan dengar pon....naik untuk mandi + tukar baju.

Masa utk mandi, bersihkan dari air masin.
Sikit lagi kena tinggal...org last naik ke ferri...memanjang last....:)

semua dah lesap...lepak kat atas...perjalanan mengambil masa 11/2jam utk sampai ke Phuket....rasa boring bila nak balik...terasa jauh.....:)



3 comments:

Sue said...

wahhh jalan sakan k.mieja n family yea. cantiknyeeee phuket n phi phi island tu. teringin nk g sana. k.mieja amik pekej ke?

Yaati Nor said...

haah kak mieja bestnya berjalan2..kak amik pekej ke?sure 5D4N balik mesti pengsan nie..hehehehe

Amiizaa2001 said...

SUE+YATI: akak tak ambik pakej, pergi sana free & easy sahaja....pergi pulau jerk akak beli tiket(pakej)blh tawar menawar dekat sana.

Dah pernah dulu pergi holiday ambik tourist guide, sangat2 penat sebab satu hari pack sgt aktiviti.