December 7, 2011

Phuket Hari 3@ Maya Bay

Dari Khai Island
ke phi phi lay island

destinasi seterusnya adalah Maya Bay
tempat  filem Hollywood shooting "The Beach" lakonan Leonardo Dicaprio.

lunch provided, tukang masaknya adalah muslim
company tour juga muslim

enjoy dekat sini selama 1jam
utk swimming and snorkling


Dari ferri kena naik bot utk ke Maya bay
ferri tak boleh masuk ke sini sebab batu-batunya sangat besar didasar laut


Teruja bila tengok dari jauh....sangat cantik ciptaan allah swt.

Bot-bot kecil ini standby dekat sini untuk bawa penumpang-penumpang ferri yg baru sampai. Air sangat dalam untuk ke sini.....tak takut sangat sebab bawahan  laut adalah batu-batu keras. cuma kena careful takut tapak kaki terluka bila terkena bongkahan batu-batu.

Balqish tidor masa nie...tourist guide tk bagi turun ke bot sebab air dalam, bila nak turun tu memang bahaya..goyang-goyang ...ehh mana boleh kita bayar meh, tak kan nak duduk ats ferri saja....so, kita turun untuk ke sana....


Maya Bay

allysha dah lesap...berendam dalam air.....nampak ali jerk berlari-lari dari jauh...

berteduh bawah batu ...sejuk sikit

cuaca panas sangat, mujur mereka bertiga tak demam..kulit+muka pon dah terasa terbakar.


pasirnya yg halus mulus...:)

ikan-ikan yg jinak jugak dekat sini. Ikannya berbeza dengan ikan dekat khai island tadi.

 
Kesiannnn.....ikan nie baru jerk mati kelemasan..

allysha+ali sangat enjoy sepanjang dekat pulau-pulau ini, so dah tahu apa kesukaan mereka. So, next trip boleh ke pulau lagi.

Dah cukup 1jam, masa untuk naik keferri...last destinasi adalah Phi Phi Don Island.
Masa untuk naik ke bot+ferri semula.
naik ke bot semula... 

Sampai dekat feri, boleh swimming+snorkeling dalam 1/2jam lagi, nak bg makan ikan pon boleh.

 nampak batu-batu didasar laut.

1 comment:

Nieza Ishak said...

seronoknyaaaaa .. ;)