December 2, 2011

Phuket @ Hari 1

Petang: lepak dekat pool
masing-masing bila dah berendam memang susah nak keluar
especially ali

resort tu ramai mat salleh vateran
tk jumpa family + kanak-kanak sepanjang dekat sana
riuh rendah dengan 3 suara nie jerk
mereka jdk penghibur kpd atuk-atuk & nenek-nenek yg lepak dekat pool



Malam kita keluar makan dekat area masjid
plan nak pergi kesuma sea food
tapi sudah kena kencing dgn drebar tut tut
mereka hantar dekat area masjid besar patong

aqish yg tak berapa sihat....muka masih ala-ala tk ceria lagi...mungkin sebab ada selsema..

sepatutnya tak payah ambik tut tut
jalan kaki pon sampai sebab tak berapa jauh
tp memandangkan balqish tk berapa sihat
dia pon tak ada mood nak jalan
maka pengsanlah kalaou papa+mama nak dukung


Dua mangkuk sup ali+allysha licin :):)
maka bermulalah episod anak-anak suka makan dekat area sini
sup tulangnya sgt sedap
keow teownya jugak sedap
papriks pedas kow kow pedas pon sedap 
pakcik tukang masak tu sangat pro memasak

walaupun kedainya nampak buruk, tp sgt mabeles:)

jumpa jugak grp-grp org Malaysia makan kat sini


kedai nie betul-betul berhadapan dengan Masjid Besar Patong
kedai sebelah tu pon ok, sedap (Islander Steak)
tukang masaknya pernah berkerja dekat Penang
Mereka boleh berkomunikasi dengan baik dlm BM
rata-rata rakyat tempatan sini tak pandai berbahasa Inggeris
agak payah utk berkomunikasi

1 comment:

εïз mummyHaza εïз said...

best2.. haza tengah memujuk2 husband utk di bawak ke sana :)