November 11, 2011

Result Online

Ada sesetengah sekolah dah dapat report kad
tp kelas allysha cikgu belum edarkan report kad
nombor dalam kelas pon punyalah slow nak buat announcement

dah dapat nombor secara lisan
tp still rasa tk puas hati

alahai romantisnya cikgu kelas awak allysha
kadang-kadang rasa geram pon ada
nak telefon cikgu kelas seperti tahun-tahun yang lalu
tak mungkin!
procedure skrg sudah tidak dibenarkan ibu bapa
telefon cikgu kelas
abis mcamana nak tau perkembangan anak-anak dekat sekolah?
terasa tertekan betul dgn GB baru

mujur kawan papa ada dekat PPD
sebelum allysha exam, dapat website utk check result anak-anak.

so, ini website utk check result anak-anak sekolah rendah dan menengah
just masukkan IC anak-anak/no. daftar

http: //saps.moe.gov.my/ibubapa2/index.php


Syukur, alhamdullilah bila tengok result allysha
kedudukan dalam kelas & juga keseluruhan dalam darjah dari 164org utk tahun 3.
 

Allysha sudah menuntut present yg dijanjikan oleh papa
sabar....pasti papa belikan utk awak :)

6 comments:

Ina Hashim said...

aah...akak pun adik akak yg keje cikgu tu bgtau pasal SAPS nih b4 raya haji aritu

Amiizaa2001 said...

KAK INA: aaahh tulah kak...dah ada online, tp cikgu kelas allysha punya slow mcm siput nk keyin...adehhhhh tertekan kak :):)

ajumohit said...

Makin mudah semuanya online, adik Ipar saya Cikgu, cuti2 pun keroje juga, nk submit result online pon Lama sbb line sesak hihi

Yaati Nor said...

huui sekolah rendah dah blh tgk result online mcm u dah jadinya..kak mieja, dulu akak beli pump madela kat s'pore bape rm?tgh servey2 nie..berangan nak madela freestyle.

Shahayu said...

meija.. tq good info..... akak baru dapat tahu keputusan .... report card tak dapat lagi.... senang ye... akak kongsi ngan kengkawan sekali...ma kaceh...

Amiizaa2001 said...

KAK AYU: sama2...sila ambil :)