October 31, 2011

Balqish & EBM bekalan

Kata-kata balqish pagi tadi:


balqish: mama, susu adik bawak tak?
mama  : dah bawak, ada dalam bakul :)


ehheheh hari nie dia ingat plak ebm dia yer....:)

comot makan roti+nutella pagi tadi :) tinggal sebulan jerk ...lepas nie kita kena cari school baru utk adik ...

7 comments:

Yaati Nor said...

nape aqish nak tuka school kak mieja?dia ckp petah yek..zahra pelat lagi..agaknya dia sulong kot jadi ckp tu tak lancar..zahra belum it savvy lagi kak..hahahah..dia suruh ibu dia yg main ipad babah..dia nak tgk je..tak excited sgt..heheheh..kid song dia suka..bila suruh flash kad mengamuk..heheheh

mama shifa said...

petahnya berkata-kata
naper nak carik school baru?

Anonymous said...

salam kak meija..bukan nak komen..cume nak tanye..sy su dari kuantan, phg. baru 10 mggu pregnt..plan nak fully bf mcm akak..akak makan jamu ape dlm pantang?..tq :)

Amiizaa2001 said...

YATI: aaaahh dia cakap keluar sebiji-sebiji, mungkin sebab ada kakak & abg ....dia cepat sket:) kejap lagi mesti zahra expert :)

MIMI: nesery nk tutup :( so kena cari school lain+transit insyallah.

SUE: wassalam su:) congrats dah 10wks :)

dalam pantang akak makan jamu serbuk saja, jamu turun temurun nenek moyang...akak makan lepas 3weeks, lepas anak2 melepasi fasa jaundice.

Lepas dah sihat 3weeks tu, buat senaman perut, pinggang senaman yg ringkas agar perut tak geleber dll :)

utk dapatkan stok ebm yg byk, akak start mengepam hari ke-10. Buat jadual setiap 2-3jam pengepaman start 12mlm, 3am, 6am, 9am, 12tgh,3pm,6pm,9pm

susu akan melebihi permintaan bila kita menten mengepam sprt jadual dekat atas :):)

bonda dadif aka akish said...

balqish tomey..walaupon comot2 tuh...

aah betol kate cik anon tuh...sis pat jawap!

Amiizaa2001 said...

Sue: Pembetulan:

Akak start mengepam dari hari ke-3 selepas balik dr hospital.

Hari ke-10 dah boleh buat stok beku ebm.

wan nurul hezrina said...

mmg akak guru bf lah=)nurul start pum ari ke3.mmg melimpah ruah sampai penuh df.skang try maintain pumpjer..harap sampai 2 tahun.

alahai cumilnya makan comot