August 11, 2011

Update SUSU: Pengepaman dikala Usia Lebih 2thn

Khas untuk Adik kecik,

Walaupun awak, balqish dah 2thn 2 bulan 2 minggu 2 hari,
tapi mama tetap nak update susu awak
sebagai memori bila awak dah tak menyusu nanti
inilah bukti yg awak msh menyusu
selagi ada susu, selagi tulah mama akan pam

semalam adalah hari bersejarah :(
mama pam 2 kali tapi langsung tak berhasil
tak taoulah kenapa....mungkin sebab cik bulan datang

maka semalam tak ada rezki untuk balqish
tak sampai 1oz, sedihhh sangat...
tapi ebm tu mama tetap bg balqish
sayang walau setitik sangat bernilai dan berharga:)
tk pernah lagi terjadi situasi macam nie
adakah ini petanda yang susu semakin beransur tiada

mujurlah awak dah melepasi 2thn
mama baru merasai situasi mengepam tak ada susu...
syukurlah....


kenalah redha andai kata susu semakin kering
mama target awak boleh minum
sampai usia awak 2thn 5 bulan
kalaou dapat lebih ...alhamdullillah syukur!

Sessi pengepaman petang: dalam sejarah dpt sesikit ini.

tak sampai 1oz bila dah dicampurkan
stok ebm augt 2011 hanya ada 6 botol.

11 comments:

lia said...

kak, mmg bsyukur sbb Balqish da 2t 2bulan baru akak berhadapan menda cmni...

sy? dari mamat Amsyar tu 7-8bulan kot tp Alhmdlh, kami survive gak til 2y full bm ;p

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

sedih nyer BSB baca tauuu..

azu said...

so lucky..azu pam dpt 1 oz ja ms aijaz 6 bln..kurang smgt nk pam terus stop..tetap syukur ats rezeki susu pd si kecik.jom singgah2 blog azu!
http://azumie.blogspot.com/2011/08/bila-mak-tanya-bila-nak-balik-bukak.html

Yaati Nor said...

masih ada rezeki aqish kak..zahra skrg suka benar bergayut klu nak tido atau naik kete..gayut mcm gigit pulak tu..tak tahan betul..nak benti kan masih tak blh lagi..mgu nie saya gi penang kak mieja..balik kg.

aida said...

alhamdulillah kak, balqish pun dah 2 tahun 5 bulan... dah lepas 2 tahun pun :)

~SHiLA~ said...

umo da 2thn 2bln balqish dpt lg minum susu badan.bestnye :)

Rizziela said...

Alhamdullilah..rezeki balqis kak

Haziq sekarang ni masih lagi direct bf dengan adik2 dia..

Tapi masalah saya punya stock x macam dulu..coz twin agak kuat menyusu sekarang ni

Sue said...

k.mieja, beruntung sgt dah bjaya bfeed aqish 2thn lebih. sue ni masih jauh perjalanan. hope berjaya sampai 2thn (kalo tak pregnant tetiba macam tahun lepas) hehehehehhe

fazian.batrisyia said...

K. Mieja, dah lepas 2 thn baru rasa susu byk tu, sy rasa masa humaira 1 thn 8 bln...sedih mmg sedih.Tapi teruskan jugak kasi susu walau tak semeriah seblmnya. Skrg dah tak mintak lagi dah susu..kiranya umur 2 thn 10 bln dia dah tak mintak...Hari ini genap umur dia 3 tahun....!Apapun tahniah utk kak mieja.

Misyahzniirf Alid said...

Mungkin sebab bulan puasa kot ... mama meija kurang minum air dalam badan. Lepas ni cuba lagi ...

bonda dadif aka akish said...

naseb ade stok ebm kan sis.....

=)