August 8, 2011

Petua Susu: ALFALFA

Minggu nie minggu alfalfa
peberet mama sepanjang masa alfalfa nie
seisi keluarga

buat ulam, lagi sedap dimakan tak rasa apa
sedar-sedar dah habis sekotak.

Pada yang tanya mama hari tu mana nak dapatkan alfalfa nie
ada di jual dekat cold storage Jusco.
satu kotak dlm RM5.90

NASI GORENG ALFALFA

BURGER ayam Alfalfa - tukarkan salad kepada alfalfa.
Ulam Alfalfa+Mengkudu bersama sambal belacan


Selain membanyakkan air susu, benefit lain boleh rujuk dekat sini: Alfalfa benefits

11 comments:

zaidah said...

masih giat lagi mieja menambahkan susu syabas n tahniah...

wida said...

tak tau pulak ada jual kat malaysia sayur ni yer..
kenal syur ni pon sbb main game..hehe

eynda said...

Pernah beli..tumis biasa aje.. tengok buat ulam tu teringin la pulak hehe..

bonda dadif aka akish said...

whoaa....yg last tuh mmg terbaek!

Wizana binti Abd. Jalil said...

Macam taugeh je....

Wizana binti Abd. Jalil said...

macam taugeh je....

lia said...

saya tau alfalfa ni bagusih utk susu tp xtau nak wat masak apa... pasni, ada la idea...

tq kak

Shahayu said...

masih gigih memerah ya.... bagus... teruskan.... tumis bubuh fish ball pun sedap gak...

azura samsuddin said...

zura penah makan kak alfalfa ni, rangup mcm taugeh xdelah semacam kirenye boleh masuk tekak hehehe

Yaati Nor said...

xpenah mkn yg sayur nie.pil alfafa penah la mkn..ingatkan alfafa tu sejenis tumbuhan mcm alga atau spirulina tu..sedap ke kak?

fazian.batrisyia said...

Pandai betul akak jaga makan. Sy bab2 makan sayur ni ok, cuma tak suka tauge. Anak2 sy paksa makan sayur jugak biar tak memilih. Susu akak meriah lagi ye?