July 31, 2011

Allysha & Pertandingan WTF Taekwando Federation

Hari nie seawal jam 8pg dah berada di SMK Putrajaya, Presint 9.
Bawak ali+aqish sama sebab papa ada kriket.
Buat pertama kalinya allysha masuk pertandingan WTF (World Taekwando Federation).
Acara ini memakan masa selama 1hari (8pg-6ptg)

Ada 2 jenis perlawanan, tapi mama lupalah nama/ terms dalam taekwando.
Allysha no giliran A16B

tak start lagi, semua sir / coach tengah diberi briefing.

beratur mengikut kumpulan sekolah-sekolah masing-masing

tiba masa giliran allysha....sir tengah pakaikan bengkung (tk tau istilah ni panggil apa dlm taekwando)kat badan utk protect diri

Coach Teng Zhu tengah pakaikan topi kat allysha, siap sedia sekejap lagi giliran allysha.
Ok, dah nak start.....allysha nampak penat sangat 1st half rest dah tercunggap-cunggap...pastu sambung semula utk 2nd session, good lesson utk ichaa...next time, dah boleh baca pertandingan nie macamana. Allysha kalah. Acara nie dikira kalah mati, peserta yg menang akan mara ke pusingan seterusnya.
Masih ramai yang menunggu giliran.
Ok, nak balik dah...fuhhh lega dah habis.....asetengah hari jugak dekat sini...aqish dah boring duduk lama-lama...sleepy sudah.


1 comment:

ida khairani said...

terror la..

untuk kekal sihat, boleh bekalkan anak-anak dengan

mealshake shaklee
vitamin c chewable
vitalea for kids

dari shaklee di www.mysupervitamins.com