June 17, 2011

Rumah P. Ramlee @ Penang

Sangat susah nak carik tempat nie
pakai go go pal pon tak jalan
telefon office mereka kata tak ada alamat lengkap
ya ampon.....mcamanalah mereka nie...
berpusing-pusing dekat tempat yg sama
sebab tak ada signboard arah ke Rumah P. Ramlee
Sampaikan dah putus asa.....tapi akhirnya jumpa jugak....

Sempena dalam buku Teks BM allysha ada belajar pelbagai tokoh
Salah seorangnya adalah P. Ramlee
Maka mama bawak allysha pergi ke Rumah P. Ramlee

 




Ok, dah paham lebih details kisah P. Ramlee..
masa untuk kita lepak dengan kawan papa plak....

habis sudah percutiaan pendek...
plan nak bawak mereka bertiga masuk & mengenal alam hijau (kebun)
tapi tak berkesempatan....tunda next cutilah....

7 comments:

lia said...

Pandainyer anak dara ni posing...

Dayah @ Real Ummu said...

kMieja berkunjung ke Penang ka.?? selamat berjalan2 di negeri saya :) hope u lenjoys

Kuacibunge said...

Oh akak saya dah sampai dah sana masa 2005 hi hi...tp masa tu rasa senang jer jumpa ikut sign board...tak plan nak cari tapi trjumpa masuk jerla :)

εïз mummyHaza εïз said...

comel si kakak yek.. bestnye jenjalan kat sana. lama x pi penang dah kak...

Amiizaa2001 said...

LIA: dah bosaaaaa:)

DAYAH: tq2 :):)

AYU:selalunya kalo tak plan memang senang jumpa...kalo diplan ada jerk halangannya....sampai minyak keta habis punyalah lama berpusing2 tak jumpak...go go pal pon fening kekkekek

HAZA: byk berubah haza...terasa mcm dok kat singapore..selalu pie penang area BM,Permatang Indah/Pauh jerk...sebab family/atuk hubby org sana....tak terasa sebbb situ kwsn melayukan....

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

besh laa abole terjah nikh huhuhu

inspirasicyber said...

x pernah sampai lg kat umh p.ramlee tu..ada masa nnt boleh pergi