June 28, 2011

Nyamuk

Bila balik ke kedah, allysha mesti alah
dengan segala agas, nyamuk
kena geget sampai berbekas

paling teruk nyamuk geget kaki tangan muka
penuhhhhh satu kaki.... kena geget nyamuk
gatal bisa jangan cakaplah....asyik mengaru jerk....

nasiblah ali + balqish tak berapa sangat

ada cream yg mujarab utk nyamuk tak geget?
Meh suggest kat mama......

13 comments:

r|nA @ ja|j|na said...

alahai, kesian dia..mmglah, kalau dah kene gigit nyamuk, jawabnye mmg berbekaslah..

zaidah said...

klu zai balik kampung nyamuk suka gigit kat adam...biasanyer lepas kena gigit tu tempatnyer akan berbintat...so zai just letak kapur yang buat kuih tu...cepat dia hilang...

she-G said...

kak..anak saya pakai all clear lotion (alu tak silap la nama dia) dari cosway.botol hijau bau serai wangi.anak saya ok..sbb anak saya dulu lau balik kg abes la.lepas tu bekas gigit tu jadi bernanah,jadik bisul.lambat eloknya..try la kak...

azu said...

kalo dak aijaz kene gigit nyamuk, merah2..azu sapu minyak cap kapak..esok insyaallah hilang merah tu

lia said...

dulu, mak lia slalu letak kapur masak tu

Yaati Nor said...

sebelum tido pakai losyen wangi2 pon ok kot..nyamuk tak suka klu org wangi2 n ie..

teacher bonda said...

saya x tau krim x bg nyamuk gigit. tp sy guna krim papaw kt anak kalo dh kena gigit nyamuk.

shaliza said...

Salam Kak,cuba try minya TYT..

Nur'Ain said...

Alahai kesiannyer... my lil pun mcm tu gak... sensitive skin dear... nak2 pulak biler dah berbintat die suka mengutis... lagi ler berbekas... mcm2 dah ubat try sapu tapi still sama jgk...

adha said...

kesiannya.. nanti bebekas da tak cantik la kaki anak dara.. hihi

fiza said...

Siannya. Yang tak tahan kesan parut lah.

Ina Hashim said...

ada satu lotion from BUDS nama Anti Mozz Bites lotion ke apetah...lebey kurang la namanya camtu..cuba cari

eliyazz said...

my mum selalu suruh cuci tmpt kena gigit nyamuk supaya gatal tu cepat hilang..pastu baru sapu krim/ minyak apa2 yg sesuai