April 23, 2011

Pasar Malam

1st time dalam hidup mereka bertiga
pergi ke pasar malam
papa malas nak bawak mereke sblm nie sbb mcm susah
msh kecil2 lagi kan..


emmmm...best tgk banyak sayur fresh, ikan, daging & ayam
tengok jerk...tk beli pon...:)
setelah sekian lama tk pernah prg pasar malam
dtg sini sebab nak cari murtabak yg sedap
murtabak hafiz
tiap kali bulan ramadhan kat pasar ramadhan serdang

macam-macam kerenah
allysha setiap kali  jumpa kotak/tong derma dia akan isi duit dalam tu
jumpa jugak ibu+baby mynmar sebesar aqish pon dia hulur dlm cawan tu
emmm kesian tgk ibu & anaknya comot...

ali plak tak der benda lain selain toys yang mengaburi matanya
aqish pon sibuk jugak nak toys tapi mama & papa boh layan

ok dah...lulus tak papa? lepas nie boleh prg pasar malam lagi?

5 comments:

saveme_zero said...

suka pasar malam yg mcm2 ada,kat rumah sue...pasar hidup segan mati tak mahu..hehehe.

Shahayu said...

meija..anak saya yng sulong pun cam anak mieja gak... x bleh tengok orang susah... ker org buta ker org minta sedekah di mesti kasi duit.... kengkadang tgk org tua yg meniaga pun dia kesian gak... sama la anak kita..

εïз mummyHaza εïз said...

heheheh haza pun dah lama x ke pasar malam... Jalan jem sangat kat area sini.. Kekadang jek bila husband rajin nak drive balik kuar ke pasar malam..

fazian.batrisyia said...

tak kan ada kali ke 2 kalau tak ada kali pertama....Amacam, anak2 @ kak meija 1 family enjoy tak gi pasar malam....

Nadra Farissa said...

huhu saye pun jarang pi pasar mlm la kak... hehehe.. byk kali gaks nanny farissa ajak... maybe kene pi gaks nanti... :)