April 5, 2011

Mohon Doa buat Anak-Anak Kembar Ummi (Mama Adha)

Dugaan demi dugaan ummi (mama Adha) yang di alami semasa dia di dalam pantang. Semoga segala apa yang berlaku ada hikmah@ganjaran yang terbaik buat ummi dan familynya...amin.

Hari Sabtu ummi sms mama yang mengatakan kedua-dua kembarnya telah di masukkan kehospital. 

Pagi ahad ummi sms mama lagi, mintak semua rakan-rakan kenalan blognya untuk mendoakan kesihatan kembar auni atiqa(kakak) sihat kembali, sebab atiqa mengalami sesak nafas terpaksa di pindahkan ke Hospital Taiping. Doktor sahkan Atiqa terkena jangkitan paru-paru.  Kembar Auni aqilah (adiknya) alhamdulillah keadaannya sihat sebelum ini kena ambik gas...kedua-duanya masih di hospital

Mohon pada semua yang mengenali Ummi untuk mendoakan kesejahteraan dan kesihatan anak-anak kembarnya. Amin. Minta maaf sangat sebab mama lambat publish kat sini sebab weekend memang bussy dgn anak-anak, semlm EL pon tk sempat nak onn lappy.

Pagi ini mama dapat sms dari ummi yang mengatakan makciknya lupa nak masukkan  semula ebmnya dalam freezer, sebab sibuk mengemas dalam freezernya. Allahhuakbar......rasa nak menangis mama baca...habis 2 plastik rosak ebmnya...semoga ummi tabah dengan segala dugaan ini.

9 comments:

mama shifa said...

dah selamat bersalin rupanya ummi adha.
k.mieja sampaikan salam dr mimie yer. mimie pon doakan semoga ummi tabah,KUAT dlm menempuhi apa jua ranjau berduri yg menghalang.Amin

Nieza Ishak said...

moga2 semuanya selamattttt ...
aminnnnnn

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kak mieja..siannya dia..mcm dah jatuh ditimpa tangga..bertalu2 dugaan..ngan anak sakit, ebm lak rosak..ya Allah..kuatkanla semagnat dia..n smoge anak dia kembali sihat seperti biasa..aminnn

Amiizaa2001 said...

MIMI: IInsyaallah nanti akak sampaikan kat ummi, dia masih kat hospital. Semalam wire masih berselirat kat badan auni atiqah :(:(

ROSE: betul rose.....tiap kali dia sms, mesti akak yg mengalir airmata...dari awal melahirkan sampai dah dkt 30 hari, allah betul-betul menguji dia.....kuat sungguh ujian utknya.....allahuakhbar...(nie pon terasa sayu sedih...kesiann sgt dgn dia...)

Zaidah said...

kasihannyer dia mieja...memang Allah nak menguji betul....dah anak2 masuk spital....ebm plak rosak....bersabar ummi...ada hikmah atas ape yang berlaku...

Amiizaa2001 said...

ZAI: betul zai....memang kesian sangat...boleh dibukukan perjalanannya dalam pantang...:(:( semoga semangatnya kembali bersemarak utk buat ebm. Ummi dah start mengepam dari hari ke-8, gigih sangat dia........allahhuakbar ...

etiey.com© said...

insyallah semuanya dipermudahkanNYa...

ebm tu sedih kan? tak pe... ada rezeki lain

IbuHannaSyahmi said...

semoga ummi adha tabah menghadapi dugaanNYA..sedih la. berat mata memandang, berat lg bahu memikul kan..huhu!

MaMa_AdHa said...

ty kawan2 yang mendoakan kesihatan anak kembar umi. alhamdulillah sekarang dh sihat bdan pun dh makin montel..