April 7, 2011

Bekalan

Hari ini mama ada appointment
dgn pak mid (Dr. Hamid Arshat)
genap setahun appointment yg lalu

Masih dapat bekalan utk obimin+kalsium
untuk bf  :):)


Jumpa lagi next year....utk next follow up :):)

7 comments:

fazian.batrisyia said...

Bagus akak ni...maintain segala bagai. Bukan senang nak ikut. Sy makan obimin tu masa pregy jek, itu pun sebab alahan makanya cuma berapa jek agaknya selamat dimakan. Ms bf ni pulak tak sibuk nak cuba telan balik. Humaira skrg ni menyusu 1 hari dlm 1,2,3 kali jek....dah 2thn 7bln.

Ina Hashim said...

eh mieja...appoinment apa ye?akak pas bersalin firas xde dah pape appoinment

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

pak mid tu org kate bagus kan kak..utk org yg ade masalah2 sakit puan..

Amiizaa2001 said...

YAn: SEKEJAPNYA humaira dah 2thn 7bulan...cutenya msh nenen ...:):) ada tanda2 nak stop tak yan?

KAKINA:Kak Ina lepas 30hari pantang ada checkup dgn gynaekan, pastu dia suggest buat pap smear, then setahun sekali jumpa gynae sebab kena buat pap smear, check rahim + iud jugak. Hari tuh skip (6bln) appointment sebab gynae pergi haji, lepas tu dah terbusssy terus cukupkan 1 thn baru jumpa semula :):)


ROSE: bersalin dgn dia tak rasa kasar cara dia handle....lembut sangat. ank2 akak semua vakum, tp dia buat langsung tak rasa + tak koyak banyak...:):)

mama shifa said...

k.mieja mmg mentor saya
saya pon mkn kalsium + folic acid sampai skrg dan akan diteruskan sampai stop bf

hezrina83 said...

nurul tak tahu plak amek obimin masa nyusu..banyak gakkan vitamin kena amek..

fazian.batrisyia said...

Tak tau la kak mieja bila dia nak stop. Skrg ni time bf slalu tanya bila nak stop, dia senyum2 jek...dia kata tak boleh 1 hari kalau tak dapat...kdg dapat kejap sgt pun tak pe ....lepas gian agaknya. Tp rasanya cam dah tak lama lagi dia stop la tu...agaknya. Bila bf dia slalu suruh dia buka mulut nak tgk susu ada dlm mulut dia ke tak....sy tgk mmg ada...bila tanya kenyang tak minum susu ibu, dia kata tak kenyang...ha..ha..ha...org da pandai cakap kita tanya apa jek lah...