March 2, 2011

Stok EBM@ February 2011

Sekejap jerk masa berlalu
dah pun beralih bulan...

Bulan Mac 2011, balqish minum stok EBM bulan 10.

Stok bulan Feb2011 yang sangat merudum
Stok yang keluar tak balance dgn yang masuk untuk bulan ini.....
Yang keluar 20oz, Yang masuk belum tentu blh dapat 15oz
Bulan nie hanya dapat kumpul 95oz
Umpama nelayan pergi kelaut....
ada kala pulangannya lumayan, adakalanya berkurangan

Redha jerk dengan rezeki yang allah beri
tika balqish hampir ke 2 thn ini
Pemakanan dan urutan tetap di lakukan.

Cukup 2 tahun, mak yah suggest balqish stop bf
tapi jauh dalam sudut hati....tak mungkin
sebab kesian kat balqish...tak per...
biarlah aqish nenen sampai dia tak mo sendiri nanti :)

EBM FEB 2011@ total 95oz

Siap bungkus utk ebm FEB2011.


Stok semakin menyusut. Stok simpanan OCT/NOV/DEC2010, JAN & FEB2011
Hari nie mama makan salad plak....



19 comments:

sumimie said...

bravo! cepatnya da update stok
sy lak kalau da xde space baru sibuk nk selongkar2 DP tu.
k.mieja da xnak tambah adik tuk aqis ker? hehehe
kak skrg sy xpernah bg frozen EBM kat anak...ada masaalah ker kelak?

Suliana said...

tak pe kak.. byk lagi tu.. hehe

fiza said...

Banyak lagi tu kak ^_^. Saya nyer untuk bulan feb ada 2 botol jer...huhuhu...

.:mama dhia:. said...

kagum sungguh dgn stok EBM akak..

Momma Mia said...

walaupun merudun tetap byk la kak Mieja... sronoknya dah nk dekat 2 tahun.. bravo sis!!

~SHiLA~ said...

sukenye tgk susu² akak :)

Farra said...

Byk lg tuhh...semangat nk pam bila tgk stok susu akak nii

azura samsuddin said...

stok ebm akk ttp byk pd mata zura ni, jgn risau kak, akk ttp boleh punyer ;)

Anonymous said...

salam kak miija. tak tau nk tanya kat mana,so tanya kak mija la. =) akak pakai PISA kan? beli kat singapore? dia punya mains power transformer tu akk kena tukar yang mesia ke? hikmah nak beli kat UK, so sama ke nak pakai power electrik nya mcm kat mesia? nnti rugi plak beli kalo tak bleh pakai..huhu

Amiizaa2001 said...

ANOYMS: salamsss pagi jumaat:)

A'ahhh PISA, akak beli kat singapore. Adapternya(plugin) sama tak ada beza.

Tak per, awak beli jerk PISA kat UK sebab (adapter) plugin nya sama seluruh dunia :) cuma utk spare adapter PISA memang kena pakai universal adapter. Nanti dlm pack PISA tu ada extra adapter, yg tu awak kena beli universal adapter. Tapi kmieja pon tak pakai extra adapter tu sebab pakai yg main adapter.Kalaou rosak blhlah pakai yg tu.

Universal adapter nie awak kena beli kat jusco atau kedai barangan elektrik. Sana ada jual....:)

Biasanya universal charger nie perlu kita beli bila kita ke oversea. sebab tak sama dgn luar malaysia....akak ada 2 biji, bila keluar dari malaysia memang akan bawak universal charger utk charge bateri camera & HP.

Seronoknya awak nak ke UK....happy holiday:):) round europe sekali tak?

hah said...

slm k.mieja...nak tanya la..kat mana nak servis pump medela ni.

Pump tu beli kat obersea...(kwn k.mieja). Uhuks

Amiizaa2001 said...

HAH: salamss hah...misss u:):)

Hah pergi kat Medela HQ, Dataran Palma. Ckp jerk nak service mesin. Bayaran service RM30. Die org sgt profesional:)

Kalaou msh under warranty dari mana2 kedai kat M'sia: Free Of Charge for service.

hah said...

miss u too... dah tukau blog..hehe.

Dataran Palma tu kat bangsar ek? Kalau naik lrt ke sana ok tak? hehe detail2..hehe

Amiizaa2001 said...

Hah,

oooohh dah tukar blog nanti akak skodeng:)

HQ MEdela, dekat Ampang.
Dekat hotel De Palma, Ampang.

Call staff sana kalau nak dtg, hari sabtu dia off kalaou tk silap akak.
Nie phone numbernya:42701128 atau 22846388(nurul)

Anonymous said...

terima kasih banyak kak miijaa..sangat2 membantu jawapan kak miija tu.. baru senang hati nak beli.. actually hikmah dah memang kat UK..hee..dapat tau cite pasal PISA ni pun dari blog kak mija. mula2 nk cari avent jek,sbb biasa dengar yg tu je glemernyer. huhu

ni kena bookmark pages comment ni.nnti senang nk refer.ade jwpn kat bawah tu pun mmbantu utnuk services. =)

tak smpt nk round europe, baby dalam perut, ibunya stress sokmo kalo naik flight..so batal jelah..round UK jelah.. hehe

Amiizaa2001 said...

ANOYMS: darlingg...seronoknyaaa:):) jgn lupa borong botol avent byk2 sana murah sangat2:):)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

As salam, itu pun dah kira byk..

Umie a'iesya said...

bestnye!!!!!!!!!!!

fazian.batrisyia said...

Tadi dr suggest soh sy berhentikan Humaira menyusu sebab dah 2thn6bln. & saranan Islam hanya 2thn...Sedihnya nak pisah...