February 1, 2011

Selasa@ Ali SRK,Allysha & Ali @TAEKWANDO

Hari nie 1st day ali kat SRK, pagi yg jadi kelam kabut sebab kejut awak untuk mandi  pagi tiba-tiba awak sudah moody, sedap nak tidor tak mou bangun.....nasib baik sampai SRK awak ok, tak buat perangai....tak sempat nak ambik gambar awak pagi tadi.....tghari datang ambik awak, awak plak tak ada kat SRK....ikut cikgu beli lunch....ali tinggal sorang masa tu, semua kawan-kawan lain dah balik....cikgu kata, ali boring tak der kawan, terus ikut cikgu yang sorang lagi pergi cafe.

So, mama sempat snap gambar sessi kelas petang :) anak-anak cute comel nie baru berusia 3 tahun...:) Terbayang kat aqish, nanti aqish boleh pergi sini jugak....tak payah fikir nak letak kat mana utk nesery satu hari, halfday transit jerk.....

Orang paling excited...tentunya kakak ichaa.....malam tadi sebuk sharpen semua pencil & color adik...heheheh tak pakai pon, cikgu ada bekalkan kat SRK kan....Teachers  kat SRK masih mengenali kakak ichaa...:) Banyak kenangan manis pahit kan allysha??hikhihikhikhik Happy sangat  teachers bila dengar allysha & kawan-kawan dari SRK kat kelas yg bagus...


Petang nie ali kena pergi taekwando kat school kakak ichaa sebab lastweek & this week balik kampung, so 2 kali tak attend class kat tempat biasa, nasib cikgu yg ajar ali ada kat sini hari nie...atleast dia paham situasi ali yg baru berumur 41/2 tahun...slowwlah sikit progressnya....:)

Ali paling comel umur dan size hehehehhe... baju pun tak dak size....kena tunggu ali tinggi lagi sket kot....umur 6 thn bolehlah kot ada size...
Lega sangat cikgu nie ada kat sini ths week...cikgu yg sudah memahami karektor ali...:)

Bersama abang-abang dan kakak-kakak dari SKCJ :)


4 comments:

Momma Mia said...

Kak Mieja SRK tu kat ner ek? dia amik budak umur 3 tahun ek? apa aktiviti srk tu...

Mieja@Amiizaa2001 said...

MMIA: Smart Reader Kid akak hantar kat area rumah akak, Equine Park, Seri Kembangan.

starting dari umur 3yrs bdk2nya blh pergi kelas, aktivitinya mengenal ABC, cara membaca, mengira, mengaler,story telling,menerapkan self confident kt ank2...kalaou umur 3yrs tu bdknya amat cerdik, nanti bdk tu boleh lompat terus ke kelas 4thn atau 5thn atau 6thn :) mengikut result & prestasi exam every semester.

Setiap bdk cikgu akan cuba capai target, mesti semua dah blh membaca, speaking dll :)

Momma Mia said...

oo smart reader. Dorang amik start umur 3 tahun ek? Kwn alin kata 4 tahun baru bleh... bleh terjah la srk tanya bleh masuk lagi ke tak. thanks sis!

Rozy said...

k mieja,
tingat kat taekwondo..dah laaaaaaaaaaaaaaaama betul rozy tinggalkannya.. nanti cepatlaa kak isha dapat black belt kan...