February 1, 2011

Guppy Sudah Mati

Akhirnya guppy mati, mungkin sebab beberapa hari nie dia sakit. Allysha kata 'kenapa papa tak bawak pergi doctor?' Emmmm......tak pernah terfikir pon mama pasal ikan sakit kena pergi doctor, selalu bawak abu grey pergi jumpa vetarina bila abu grey tak sihat dulu (zaman mama & papa masih berdua, allysha tak der lagi).....


Allysha excited nak korek tanah untuk tanam guppy.........ali tukang letak dalam tanah.....aqish perhati jerk dari jauh....

Hilang sudah teman si guppy....tinggallah dia seekor yg masih sihat...




Kebetulan mama ada dapat surat dari Fakulti Perubatan Veterinar, UPM sebab kami ada rekod masa Abu Grey dulu. Hospitalnya telah berpindah ke tempat baru. Pada kawan-kawan yg nak bawa pet kesini boleh call 03-89473355 (Klinik Haiwan Kesayangan) 03-89473340(Pejabat Am UVH).

9 comments:

fiza said...

Ikan kami pon mati gak kak. Anak sibuk nak bela, beli 5 ekor...suma mati, tak pandai jaga ikan btul ^_^

Zaidah said...

kena carikkan kawan...nanti guppy tu meroyan tinggal sensorang

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam, ruper nyer ikan pun kena jumpa doc..baru saya tahu.

Sue said...

sian si guppy. dulu sue ada bela flowerhorn, dari saiz sekecil ibu jari, sampailah sebesar 2 tapak tangan. sayang sangat!! tiba2 ikan tu terkena renjatan letrik agaknye pasal masa sue nk masuk tangan dlm akuarium pun terkena letrik sikit. Sian dia, lepas 2 hari pastu terus mati. Rasa sedih gile nak buang dia.. tapi da tak ingat samada tanam ke.. buang ke. rasanya mak yang setelkan sebab sue boleh plak gi bekukan dlm freezer. syg punye pasal. eheheeee

Mieja@Amiizaa2001 said...

FIZA: banyaknya 5 ekor, mesti cute-cute:) sayangnyaaaaa mati...sakit kot yer?

ZAI: guppy tu tak leh jumpa nanti dia kembang ekor dia nak gaduh....dok asing-asing dlm bekas....:)

BSB: hehehhehekalaou ikan arowana ok gak jmp doctor...ikan kecik2 doc mesti boh layan....

Yaati Nor said...

seronak sebenarnya bela membela pet nie..tapi bila mati tu yang tak tahan tu...huhuhuhuh

fazian.batrisyia said...

La....pakai uniform lg tu kuburkan si guppy...Apa2 pun kalau kita ada pet bila dah tak de mmg terasa kehilangannya..nak2 kalau macam pet yg boleh dibelai manjan..adussss tak sanggup nak ada pet lagi...

So Shy Lady said...

isyh...kami pun juga baru bbrapa hari khilangn ikan tsayang.akuarium dh kosong. mrajuk kot heheh

Mieja@Amiizaa2001 said...

YATI: kalaou bela kucing lg sedihhhh:(

YAN: tulahhh baru balik dari sek, terus kebelakang korek lubang sikakak:)

SSY: bela ikan arowana plak....:):)