February 11, 2011

EBM@Minggu Merudum

Sekadar peringatan utk mama di masa akan datang...

Minggu nie minggu merudum buat susu mama
hasil pengepaman sangat menakutkan...
tak pernah dapat seteruk ini..

Adakah petanda-petanda susu semakin melarikan diri?
Janganlah lari dulu, ada 3 bulan jerk lagi.....untuk BalQish.

Biasanya bila cuti lama, memang lumrah bagi mama
susu akan sedikit merudum bila lama tk mengepam
bila dah start naik kerja semula...
susu akan berkurangan beberapa oz
pastu up semula

tapi kali nie....merudumnya sangat luar biasa
uishhhhh.....tengoklah gambar kat bawah nie...

Hasil semalam......hari nie mama try buat 3 kali sessi.

plan semalam nak mengepam 3 kali
tapi terlupalah plak
bila dah kelam kelibut dgn benda lain

minum air pun kurang ths week
Mama baru dpt kumpul 36oz sahaja untuk minggu nie.....

 

14 comments:

lia said...

chaiyok kak.... u can do it!!!

cik puan akish said...

takpe sis....usahe lagi..pasti bulih...

go..go momma balqish!!!

mamaqaireen said...

nak period kot..apa2 pun bnyk'n b'sabar..minum air bnyk2 n jgn stress k.. ^_^

Yaati Nor said...

apa dah jadi nie kak?bendera jepun nak naik kot...

ajumohit said...

teruskan usaha sifu hehehhe

ajumohit said...

teruskan usaha sifuku hehehe

azura samsuddin said...

mmg sgt susah hati kalo dpt input yg cmtu.. xpe kak, sesekali nak bg akk risau hehehe boleh punye, akk ttp idola zura dlm bfeeding ni

y@tipruzz said...

salam kenal kak..sy ade letak link akak in my blog, hope u dont mind :)

off topic sket, minum byk perut buncit tak? hehe dulu during my eldest two perut x naik,skang ni tgh bf anak ke-3, perut makin naik plak even tho baru 2 mths naik keja huhu

eyna said...

Ya Allah Faiza.. sy ingat saya jer yg sangat merundum.. rupanya awak pon sama.. betul laa.. kita kan bz sgt dgn kerja.. nak pam 3 kali slalu tak dpt end up 2 kali jer..
and yang paling menakutkann.. kita pon hanya dpt sebanyak itu persessi... :(( huwaaaa.. jauh lagi perjalanan nihhhhh..

susu mcm ada.. breast bengkak tp mcm tak leh nak kuar... aduhaii..(kita kalau tension mesti jd mcm ni awak) :(

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

balqis dah makin besor kot kak.
ala susu lam peti es akak byk lagi..berlebih2 dah tu..wekekke

Chor Ayu said...

kak miejaaa... bese la susu turun naik..insya allah kak... kerap stimulate nipple kak.. konpem susu let down.. pam ms susu let down, mmg perghh..ekkeke...

kak, ni respi tu inti karipap tu..
http://ummuayman.wordpress.com/2009/12/22/karipap-inti-ikan/

wafimamap3 said...

cool kak mieja....., Tarik nafas dalam2 dan Ingat rezeki itu datang dari Nya. Itu hanyalah dugaan kecil saje... janganlah kerana itu..akan menyebabkan akak lagi down..caiyo'caiyo' kak mieja

mirah said...

moga susu makin bertambah. Ini baru saya tgk susu akak merudum teruk. Byk kan bezanya..

Amiizaa2001 said...

LIA/AKISh/MAMAQAIREEN/YATI/AJU: tksh...serammmmm jugakkkk:)

Y@TIP: TQ yati sudi dtg sini:)
lepas makan jgn minum air, tunggu dlm setengah jam....pastu jgn minum ais jugak, org kata cepat buncit juga:):)


EYNA:kalaou bengkak tu mesti ada susu...try rest sekejap....dlm 1/2-1jam start pam semula:)

ROSE: tetap risauuu wpun ada stok...hikhikhikhik

AYU: tq-tq bg semangat:)
tq tak terhingga juga resepi:):) nanti akak try....:):)

WAFI: TQ tq bg semangat...:):):)

MIRA: aa'aahhhh 1st time jugak...akak pon terkejuttttt.....beza byk:(:(