February 26, 2011

Diary Sabtu Mama

Fuhhh macam nak pengsan handle 3 budak nie hari nie....ketiadaan papa disisi huhuhuhu...dari awal pagi keluar masuk keluar masuk dari rumah hantar allysha pergi teakwando, pastu dah habis taekwando, keluar pergi ambik plak......pastu plan nak breakfast kat Mc'D, sekali Mc'D penuhhh daaaa......balqish dah siap buka sandle dia nak main kat playgrd tu.......keluar baliklah tak jadi breakfast kat situ, meja pon tak der yang kosong...balqish sudah nangis-nangis mengamok nak main kat mc'd.....haaaaa serabut kepala mama dengar awak nangis bila nak driving nie.....plan breakfast kat KFC plak.....alamak sekali tgk jam dah dkt pukul 10.30am, call plak teacher piano allysha....kelas pukul 11.00am confirm ke tak, confirm katanya.......ada setengah jam tak bolehlah nak breakfast. Singgah plak kat office developer, bayar duit CCTV&Security plak..pastu singgah plak beli roti+air, balik rumah plak....suruh allysha mandi manda siap.....ngam-ngam pukul 11.00am, hantar plak ke Yamaha.

Balik rumah semula.....sidai kain yg ada balance tadi tak habis sidai......bg makan meow.....pastu keluar semula ambik allysha dari kelas piano. Terus pergi lunch kat Mc'D, balqish kata...yeah yeah sambil ketawa riang.....ooo pandai awak ehhh.... lega dah tak ramai org.....boleh lepak kat situ... bg chance awak bertiga main-main............dah puas main, jommm balik rumahlah, sebuk allysha nak pergi JJ...ooooo tidak....pengsan mama nak kawal awak bertiga.........balik, mandikan and tidurkan balqish plak.




Baru rasa lega kepala mama, balqish dah sleep.....dengar plak die org bergaduhhh.....ali punya kerja menyakat kakak....uwaaaa mcm nak nangis rasa....ada gak balqish bangun nie.....huwaaa...betullah dah bgn adik kecik...sejam jerk tidur.....

Mama sempat rebus telor pindang......sempat petik daun senduduk tadi, nanti kita tengok hasilnya jadi ke tak :):)



Allysha sudah merengek lagi ajak keluar......boringlah mama...jomlah kita jalan-jalan.....oooooo tidak...mama pengsan nak kawal awak bertiga.....kita duduk rumahlah.....:):)

5 comments:

Yaati Nor said...

saya dah menangis dah kak semalam ..tak larat nak handle zahra yg nangtuk dan xmahu pakai pampers..kena lepuk dia semalam..kak umah saya kat puchong utama..

Normaliza said...

alamak..bunyi macam menakutkan la kak. yamin sorang pun jenuh saya nak handle, ni kan pulak 3 orang..huhu

Zaidah said...

zai ingatkan nak buat bunga rampai rupanyer nak buat telur pindang

wan nurul hezrina abd halim said...

telur pindangnie abah nurul teror wat.blog dier warisan ibunda..hihi..sedap taw

fazian.batrisyia said...

Nak tgk telor pindang tu, org johor kebanyakkannya mmg suka telor pindang...resepi akak mcm mana ye...mak sy buat sy tak penah tgk drp mula...