February 11, 2011

Bila Balqish Senyap!

Adik kecik,

Ini cerita awak pagi tadi :) Ini Dialog awak & mama macam kat bawah nie :) Sebagai simpanan memori zaman kecil awak, mama letak sini....nanti besar awak boleh baca :):)

Adik Kecik: Mama tolong....(awak mintak tolong suruh mama buka baju sebab nak mandi)

Mama : Kejap...kejap....mama bg air penuh dulu dlm tab...pastu baru boleh buka baju.

Adik Kecik: Sambil di perhatikan oleh awak, awak cakap lagi...mama tolong.....sambil buat aksi marah-marah kat mama...:)

Mama: Hep.....hepppp....sambil start nyanyi lagu 'katak sikatak lompat'

Pastu mama pon keluar dari toilet, tinggalkan adik kecik sendirian
Mama start iron baju sekolah abang
Pastu tiba-tiba mama terasa macam sunyi.....senyap jerk...
tak der kelibat adik kecik kat sisi mama

sekali mama toleh ke belakang ....
ya ampon.....awak tengah khusyuk bukak butang baju....
awak dah berjaya bukak semua butang baju....
ada satu jerk yg masih tinggal
awak tengah berusaha nak buka....


waaaaaa....terkejutnya mama....
terharunya mama......tengok awak berjaya berusaha buka butang baju satu persatu....
(kalaou abg ali nie mesti dah nangis, tak mou berusaha mcmana nak kreatifkan situasi...bila rasa tak pandai nak handle situasi mesti abang nangis.....)

maaflah aqish, mama tak mou buka awal-awal baju awak
nanti awak main air dlm toilet :)
nanti awak minum air klorin jugak :)

Satu perkembangan terbaru
di usia awak 1 tahun 8 bulan++ :):)



I LOVE YOU aQish!

13 comments:

~ iza ~ said...

alalala..comelnya balqish..
good trial..!

cik puan akish said...

yippie!!!

suksess..

baru tau balqish same umur same dadif yah...2009 bby...

suke!!!

tetibe pulak terlebey suke..

lia said...

pandaiiii dia berdikari... good job dear...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kakkk...percubaan sama ngan mat rafiq
cuba bukak baju sendiri, bukak selua sampai londeh je..tak abis..dah mule pakai selipar jepun sendiri even masuk sebelah 3 jari kaki..ahaha
lawak kan depa ni..so cute!

fiza said...

Pandainya akish, comel jer tgk aksi dia buka butang baju, bersungguh² ^_^.

Mieja@Amiizaa2001 said...

IZA: TQ auntie:)

AKISH: a'aaahhhhlah sebaya dadif nanti school sama-sama na:)

ILA: TQ auntie:)

ROSE: cuteeeeeenya rafiq, sifat mencuba yg tinggi umur-umur seusia:):) sebayakan rafiq dgn aqish?...nanti prg school saama2...:)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam, cian Balqish bersusah payah nak buka butang baju tue tapi cute sangat..

azura samsuddin said...

ololo comelnye die wat cmtu.. mmg betulkan kak kalo anak2 ni pandai sesautu perkara mmg hepi sgt

So Shy Lady said...

anak perempuan lbih cpat bdikari bbanding ank llaki..

heheh sweet ssangat kn bdk2 baya ni

Shahayu said...

alo..lo..lo...tomei nyer balqish... kecik2 da pandai berdikari...senang mamanya nanti...g

CiK JuE said...

bagusnye....balqis anak yang pandai...

I want to lose weight said...

aku baca berdebor-debor..
igtkan adik kecik masuk dalam tab mandi..
sbb ko kata sunyi sepi..

nak lak aku view pakai hp..
lambat jumpa gambor..

rupa-rupanya baby dah pandai bukak butang baju..

ali sama cam khaleef..
takde usaha.. pastu melalak..

::Mama Annaufal♥Aunie:: said...

so cute story...nape rs nk nngis...hehehe