February 9, 2011

AliIqbal@Homeworknya

Malam tadi, ali kata "papa esok tak nak pergi school.....mama dengar dari kejauhan...bussy nak cuci baju masa tu" rupanya teacher ada bagi HW.

Buat pertama kalinya awak menangis bila awak dapat HW yg pertama, bila awak tulis senget-senget...alahai abang, boboy mana boleh nangis......boboy kenalah kuat macam ultraman! dulu kakak ichaa ok jerk, tak pernah pun nangis bila buat hw senget-senget.....

Meh tengok gambar awak nangis kerana hw pertama awak :)
nak tergelak pon ada mama tgk gelagat awak :)
nanti besar mesti awak malu-malu kucing tengok/baca entry mama nie:)

Masa nie baru balik dari taekwando....adalah dlm sejam sampai rumah.....awak keluarkan hw awak...pastu start plak  menangis ...

Teacher bagi sampai C utk siapkan, dulu kat tadika lama abg tidor bila kawan-kawan lain belajar ABC...ayo tak tayooooo :)

Adik kecik plak kacau.....skrg adik kecil dah terror panjat meja.....:)

Nangis lagi...bila awk tulis senget-senget.....dahh abang pergi mandilah....kejap lagi sambung lagi......ada byk lagi tu nak sampai huruf C.
Huruf A ...bila senget dari dot-dot jerk mesti nangis....lama-lama pandai pon padam semula bila nampak tak elok...dah boleh kontrol diri dari tak menangis......

Dah siap sampai C, turn abang mengaler plak....


Kaler muka plak :)

Dah siap....dah blh pergi sleep, esok kena bgn awal :)

Adik kecik nie pon sibukkkk jugak.....:)


10 comments:

Nieza Ishak said...

ayooo .. tata yooo ...
sama macam 2beradik kat omah ni ... hihihi.

menangis yerk dpt homework hihihi. suffiya pun liat nak buat homwork kena berkerah ... janji macam2.

Kuacibunge said...

frust la tu tak boleh buat...danish nanti tak tahu mcm mana plak bila dah tadika.

kesian jgk kadang2, sbb diorang ni kecik lagi...tapi dah stress dengan homework...

εïз mummyHaza εïз said...

alololo tomeynye 2 beradik ni...

Zaidah said...

cantiknyer warna pipi lukisan tu...comel aje.....bulat...

Nadra Farissa said...

ayoyo.... abg.. jgn la nangis... :) terkezut gamaksnyer... hihihi.. biasala .. bdak2

Momma Mia said...

so sweeeeetttt n3 nih...

Maizatul said...

Alololo...Cian dia....sama gak la ngan anak mai yg first....mula2 skul nak buat homework cam suruh makan ubat...liatt

Mommy Prince said...

ayoo..ayoo.
kak mieja, samelah cam ayies nih..kalau senget dia cam stresss je ..pastu cam putus asa sambil muke nak menangis. adoii... padahal takde ape pun..

mirah said...

alolo..sampai merah muka iqbal nangis..
aisyah mujurlah nak duk lama mcm tu buat hw dia. Kalau tunggu sebelah dia, baru lama sket blh bertahan.

Mieja@Amiizaa2001 said...

NIEZA: hehehheh tomei jerk suffiya+zulaikha:) skrg ali+qish pon pandai gadohhhh......berebut mcm2:)

AYU: aaaaah dia frust....patutnya kena usaha bg tulisan tu lawa-lawa, tp dia bantai nangis...kalaou tk msk tadika awal, takut tertinggal, dah masuk byk hw....mcm-mcm bdk2 skrgkan....

HAZA: :)

ZAI: heheheheh ada gak idea dia nak kaler pink, nasib tak kaler warna lain...akak biarkan jerk dia kaler ikut ilusi dia....

FARRAH: dia frust sebab tk pandai nak tulis elok-elok....tiap kali tersenget jerk mesti dia bantai nangis, bukannya dia nak erase semula....lama baru pandai nak erase buat lain...nak tergelak pon ada tgk perangai dia:)

MP: Tulahkan....kalau aakak senget pon tak per....ali plak cerewet, senget jerk nangis...lama2 blh pon erase buat semuala:)

MIRA:Ada mama tunggu bersemangat nak buat yer...:)aaaahh sama kena tunggu sebelah...kakak yg dah besar pon kdg2 kena tunggu jugak.....bg semangat:)