January 4, 2011

Universal Studio Singapore

Satu hari kat sini, cuaca agak panas sangat...tapi tiba-tiba ptg hujan dgn lebatnya, bila hujan serba serbi tak kena sebab basah, nak kena cari tempat berteduh, semua org mencari tempat berteduh............ nasib baik tak berlarutan...dalam sejam lebih hujan, sebab rugi bila hujan tak boleh nak main banyak rides ....Paling best 4D movie shrek, ali pon enjoy :) Mama tak main apa pon sebab ada ukuran ketinggian kanak-kanak kalau nak main mesti 122cm. Allysha, papa & acu jerk yg main....sian kat ali, ali tak boleh main....ketinggian kurang dari 122cm.

Leceh sebab stroller tak boleh nak bawak masuk, kesian time hujan habis basah kuyup stroller mereka. Management kena sediakan tempat berbumbung, bila hujan, taklah basah kuyup stroller anak-anak, sebab banyak aktiviti yang kena tinggalkan stroller tak boleh bawak masuk. Kena bawak spare baju plastik(hujan) kalau ke USS, kat 7E murah jerk jual, kat USS dlm $2, bila hujan boleh pakai.

Ramai sangat org especially dari malaysia....nak main kena beratur, nak ambik gambar dgn maskot pon kena beratur panjang..... Layanzzz sebahagian gambar-gambar kat USS.


Kat rumah shrek.....masa nie jumpa fiona+shrek...berlari-lari dapatkan dia....tak taou gie mana ntah tunggu-tunggu dia tak muncul-muncul pon, ptg pon tak nampak mereka....huhuhuhu rugi sgt....sbb masa mereka dua tu muncul bukan utk sessi ambik gambar....



Ali suka sangat show madagascar, sampai 2 kali dia tgk, pagi+ptg.....masa nie nak gambar dgn maskot nie...apa nama dia? pastu tak ready lagik dia dah snap...kedut plak tu tak blh snap sampai 2 kali.....grgrggrgrgrhhh........
 

Kat water world, teringat adegan nie lebih kurang sama macam kat dream world, bangkok. Bezanya kat dream world adegan cowboy.....Kena bawak baju plastik(hujan), sapa dok depan memang kena simbah dgn air sebaldi......:)

Ali memang suka possing pelik-pelik....hikhikhikhikhik..


 Dinasour ala-ala hidup :)

Sebahagian gambar, sekitar USS.


Balqish tidor masa nak tgk movie kat hollywood theatre, stroller tak boleh bawak masuk jugak....nak angkat dia kesian, jdk mama ambik keputusan utk tak join papa, acu, allysha+ali prg ke hollywood theatre, nasib ada staff yg baik hati, kasi kerusi utk duduk, sementara tunggu mereka tgk movie.


Nak datang sini seronok bawak anak-anak yg dah besar, boleh enjoy main semua rides...next time kalaou nak gie tempat jauh sikit kena tunggu balqish+ali besar macam kakak allysha, berbaloi bawak mereka yg dah besar sebab dah pandai jaga diri.

12 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

seronoknye jalan2 sakannn..eheh

jeles i ehehhe

Normaliza said...

Bestnya..tak dapat gi, dapat tgk gambar pun jadi la..hehe

sumimie said...

tu lah nak jalan kene tgu shifa besar sikit. tp bila dah besar sikit kompem ada adik lak hehehe
lama lg lah sy baru boleh bercuti jauh2

azura samsuddin said...

alolo shanteknye kak mieja nih... chumel je orgnyer. zura pun de plan gak nak ke s'pore insyaAllah pas exam hahaha..

nur said...

nak pegi jugak.. betul kata kak mieja, kena tunggu anak besar dulu baru boleh enjoy sakan

adha said...

seronoknya dpt g dah.. kita kat johor pun lom masuk sana lagi.. HB jek g sorg ari tu ngan rombongan bank dia...

dia kata tgu anis besa sket la baru g.. tak la penat nk gendong anis kalau da penat... huhuhu

wan nurul hezrina abd halim said...

baru sempat tgk entry percutian akak.waah mesti seronokkan jenjalan..takut arr ngan maskot hantu tuh..huhu

comel anak2 n mak budak tuh..huhu kak meijalah tuh..

Mieja@Amiizaa2001 said...

ROSE: hikhikhikhk ada anak besar, kena bg reward kat kakak...kalo kecik2 lagi...akak pon malas nak jalan - jalan....


LIZA: pergi bila anak-anak dah besar baru syok:):)

MIMI: aaahhhh tunggu syifa besar, seronok bawak...dah taou erti nak main, dah tou erti karektor semua kartoon tu...memang berbaloi:)

ZURA: haaa pergi :) best:) pergi time sale CNY, ada sale segala pam susu...hikhikhik jauh menerawang kmieja mu....hikhikhikhik


NUR: aaa'aahhh betul...anak2 dah sekolah seronok bawak...bawak bb tak taou apa lagik...:) pergilah...best2:)

ADHA/DELL: dell dekat, bolehlah pergi:)tunggu anis 3-4thn ok, dia dah kenal semua karektor katon seronok bawak...

HEZRIN: hehehhehe....ali takut maskot hantu tu....dia lari tk mo gambar:)

~SHiLA~ said...

beshnyeee g USS!

Mieja@Amiizaa2001 said...

SHILA: pergi ....pergi :):)

EKIN said...

kak mieja nie kiut la!!!!!!!! hehehe... tgk bdn, xsangka dah ade 3 org anak.. meh share rahsia slim dgn ekin meh.. hehehe... perut ekin buncit nie.. camne nak buat?? ;p

bestnye gi jln2.. nak gi juge tp hubs susah nak dpt cuti.. uwaaa..

Mieja@Amiizaa2001 said...

EKIN:
Lepas makan jgn minum air ....tunggu dlm setengah jam(petua utk tak buncit).

Pergilah.....best:):)