January 17, 2011

Sabtu@ ALi IQbal + Taekwando

Pagi Sabtu adalah activiti untuk ali dan kelas taekwandonya sudah pun bermula. 

Tujuan papa & mama hantar ali ke taekwando adalah nak ali jadi budak yang berani, tak mou rasa takut, cepat, fokus dan pantas bila buat kerja, dan paling penting mesti ada disiplin dalam diri. Ali paling muda sekali di antara kawan-kawan yang lain, kalaou ikut  tahun, umur ali dah 5 tahun, tapi kalau ikut umur dalam kalendar lahirnya ali baru 4 tahun 3 bulan.

Papa & Mama tak aspek ali cepat dapat....papa target dalam 6 bulan baru boleh cekap dari semua aspek....yg penting ada daya fokus masa cikgu mengajarnya.Plan asal nak hantar sama tempat dgn kakak allysha, tapi bila fikir-fikir semula, kat sini tak ramai students...chances cikgu bg perhatian lebih kat dia adalah satu bonus...sebab kalau ikut umur, dia paling muda, compare yg lain tu dah darjah 1 dan keatas...boleh fikir dengan laju :)

1st day ali dan taekwando...baju tak ada size, so nextweek baru dapat baju.

Warm up dulu, student tak ramai....senang instructor nak fokus.

asas taekwando...sebelum berpecah kpd 2 grp. Grp ali ada 4 org sahaja.

Sudah berpecah kepada 2 grp.

Ali partner dgn cikgunya plak..

6 comments:

Ummi Ummair said...

bagus hantar anak2 belajar teakwando kecik2 ni kak mieja kn..nt blh mpertahankn diri klau ada apa2 yg blaku.

Rizziela said...

Baguslahl kak mieja.

Nanti Haziq dah besar...saya pun nak hantar dia ke kelas taekwando gak..biar berani sikit kan..

Nadra Farissa said...

uishh bagusnyer.. kecik2 dah amik taekwando class.. :)

Nieza Ishak said...

tue la kena ajar derang fokus .. tue yg penting ...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam, bagus tue kecik2 dah belajar tekwando nanti kalau ada apa2 senang lerrr.

wan nurul hezrina abd halim said...

wah pasnie bleh mempertahankan kakak2 n adik2 n mak dia sekali.satu bonus pd diri nih sb dapat ilmu mempertahnkn diri

kanak2 pompuan memang ptut belajar ilmu nih..