January 3, 2011

Sabtu 25/12/2010@ Universal Studio (USS)

Pergi USS sahaja, Sentosa Island, Zoo, Merlion Park dah pergi sebelum nie...

Bertolak dari rumah nyai+nyaie dalam pukul 9.30am, sampai lebih kurang pukul 10am, ambik tiket dulu kat kaunter ASIA TRAVEL....parking kat Resort World, dkt dgn kaunter Asia Travel, betul-betul depan eskulator naik ke USS. Parking agak mahal kat Resort World, sehari suntuk kita kat dalam nie....$$$$....

Kepada kengkawan yang nak pergi sini, better beli online tiket awal-awal, kalaou dtg sini lengang kangkung chances utk dapat tiket sangat susah, sebab mereka ada kuota utk setiap hari. Harga juga berbeza untuk public holiday dan juga weekdays. Nak reedem tiket kejap jerk, tak payah beratur panjang kat Asia Travel, make sure bawak passport masa nak redeem tiket, sebab price tourist dgn rakyat singapore tak sama.

Dari jauh dah nampak 'far far away' :)

Masuk ke parking resort world.


Parking sangat luas, senang nak dapat parking.

 Eskulator naik ke USS.

Hujung tu (booth kaler merah) untuk kaunter Asia Travel, redeem tiket kat situ kalaou payment through online.


Tiket USS, 10 keping utk voucher makan, 10 keping untuk voucher souvenier, redeem.


Bawak air+roti+coklat juga, masuk dalam beg...mereka tak check.  Kalau mereka nampak kita pegang makanan dia suruh habiskan kat situ jugak sblm masuk. Lepas mereka check masa kat entrance tu barulah mama keluarkan semua air+coklat masuk dalam bakul stroller balqish. Jimat tak payah beli air kat sana.....air mahal...cuaca panas, cepat haus.....



Bersambung lagi...

4 comments:

ajumohit said...

bestnye jalan2....

~Nieza Journey~ said...

perghhhhhhhhh penuh bekalan ;).

hurmmmm kena pergi jugak singapore ni ... ;)

Mieja@Amiizaa2001 said...

AJU: reward utk kakak allysha:)

NIEZA: hehehhehe tulah berat beg....bwk bekalan...

jemarisuri said...

salam kenal...
sy nk tanya booking online tu just tiket shj ke...

after that ia akan emel kt kita ke bila dh payment..dan bawa print copy utk msk ke uss ke?...

maybe blh sharing..thanks