January 10, 2011

Gang Van Sekolah 2011

Tahun nie bas sekolah tak boleh ambik anak-anak ke sekolah agama, makanya achik wani bertungkus lumus mencari alternatif lain. Hari nie 1st day mereka naik van, mama tunggu sebab nak tgk rupa bentuk vannya macamana.....terima kasih kat achik wani kerana bertungkus lumus cari van utk anak-anak kita....tanpa achik wani rasanya tak der sapa yang sanggup buat kerja amal macam nie....

"Sapa sanggup kumpulkan students untuk cukupkan kuota van/bas, sapa sanggup  telefon parents, nak berurusan dengan parents, sapa sanggup nak kutip duit van untuk di beri kpd pemilik van tersebut bagi setiap bulan, sapa sanggup nak tengok budak-budak nie sebelum van sampai, sapa sanggup tunggu van sampai, barulah masuk office.....semuanya achik wani buat dengan ikhlas hati, dengan sukarela......perkara nie sangat remeh, ada yang nak komplen.....sanggup ke nak komplen? Jauh disudut hati tak sanggup...sebab achik wani buat kerja murni secara sukarela, secara amal untuk anaknya, untuk rakan-rakannya juga...."

Dia pon ada tugasan kat office.........berkejar-kejar lari ke office semula.......uhhh betapa penatnyaaa achik wani.....dia pon bukannya dapat komisen...........mama hargai pergorbanan achik wani.....semua mak-mak penat mengatur hidup anak-anak yang bersekolah.....berlari mengambil anak waktu tghari, pastu berlari bagi makan, berlari plak kesekolah agama....lega, semuanya dah settle.....tak payah berkejar-kejar masa, berlari nak hantar, nak ambik ke sekolah agama....

Terima kasih tak terhingga wani....hanya allah membalas jasa baikmu...di atas tugasan murni ini...besar sungguh ganjaran yang allah beri..... Pada mak-mak gang van sekolah, nielah dia rupa bentuk vannya.....sangat puas hati.. ini yang terbaik hasil usaha  WANI....:)


Nak bagi allysha cam van nie, mama suruh dia hafal no. plate van nie.....senang nak ingatkan...

Puas hati, selesa & luas...perempuan duduk depan, lelaki duduk belakang. Suatu ketika dulu, mama berangan-angan nak beli van nie......tapi yg latest model MPV...tp nak buat apakan...anak bukan ramai...hehehheheheh...oklah tu....allysha cover angan-angan mama....naik van nie.....:)
Bergerak ke sekolah agama.




7 comments:

aku adalah seorang isteri dan ibu said...

bagusnyer achik wanitu...terharuuu...

Rizziela said...

tempat akak susah dapat van sekolah ker kak?

Memang baik betul budi kak wani tu kan...semoga ALLAH membalas segala jasa baik dia untuk budak2 tu

jasayu1 said...

baeknyer hati achik wani tu, ...semoga allah permudahkan kehidupan achik wani tu.... walau pun tak kenal tapi terharu rasanya....

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam, BSB pun tengah cari lagi van sek tak dpt2 lagi.

sumimie said...

isk mcm mana lah nanti gayanya shifa ke skool
plan nak hantar tadika seawal 4thn

Ina Hashim said...

selesa sungguh nampak diorang dalam van tuh..klu kat sini, himpit2an cam ikan sardin dah jadiknya

So Shy Lady said...

banyak pahala tu....

my neber pun sama...hari2 ambik anak saya sbab ksian tgk ank sy tunggu van lama.

murah rzeki dorang nih