January 31, 2011

Cuaca Yang Dingin

Cuaca sejuk diluar sana dan dalam office beberapa hari nie...2 hari cuaca mendung tak ada cahaya matahari......plan yg dirancang tak menjadiklah gamaknya. Balik ke Muar disambut hujan sepanjang hari.....pergi kenduri pon hujan lebat, kesian tuan rumah, kesian pengantin tak bolehlah nak berarak....hujan lebat lagi menyukarkan keadaaan.

Masa nak balik, pekan kluang dah dibanjiri air, ada 2-3 kereta sudah tenggelam separas tingkapnya. Kalau terus berlarutan hujan, harus banjir teruk nie....

Pekan Kluang sudah dipenuhi air.

Balik dari Kluang, singgah kat tempat acu kejap...bawak dia keluar pergi minum kat area yang berhampiran. Ada yang familiar restoran ini? Berhampiran dgn KTKM/UTHM. Bersih dan selesa restro nie...tapi sayang nampak kurang pelangannya.....harga pon murah dan berpatutan....

Sangat recommend restro nie...:) area nie susah nak cari tempat makan/lepak-lepak dgn family kalau ada adik beradik yg study area uthm, ktkm dan sewaktu dgnnya.

Sangat selesa, ada sofa untuk baca paper....:)


 Sangat comel sudut nie :)
Masih hujan lebat lebat diluar sana.........

9 comments:

sumimie said...

Cumelnyer adik kecik bertocang dua

ajumohit said...

byk tmpt yg dilanda banjir ye, samala kt kampung aju kt phg tu, semalam hujan sepjg hari, moga2 banjir cepat surut...

Nadra Farissa said...

suke la design restoren ni... tp jauh sgt kat area uthm.. hihihi..

So Shy Lady said...

isyh isyh...banjir truk jg ye! take care

mcm rumah plaks cafe tu nmpak slesa, kan

lia said...

risau johor d landa banjir besar mcm 3-4tahun sudah...

Mieja@Amiizaa2001 said...

MIMI::)

AJU: makin byk negeri kena banjir....cuaca pon suram jerk....

FARRAH: hihihihi tulah jauh...taukehnya pon jauh merantau...dr Kl ke Johor.

SSY: aaaah selesa dan bersih:)

LIA: kg lia kat mana? KT pon dah makin teruk banjir....segamat....kesiannnnnn mereka....

Mieja@Amiizaa2001 said...

MIMI::)

AJU: makin byk negeri kena banjir....cuaca pon suram jerk....

FARRAH: hihihihi tulah jauh...taukehnya pon jauh merantau...dr Kl ke Johor.

SSY: aaaah selesa dan bersih:)

LIA: kg lia kat mana? KT pon dah makin teruk banjir....segamat....kesiannnnnn mereka....

Wizana binti Abd. Jalil said...

cantik la cafe ni.... makanan dia okey tak? harga plak mcmane? kalu g sana ble la i singgah.

fazian.batrisyia said...

cantik la cafe tu...