December 17, 2010

EBM DEC @ 1/2 Bulan

Hari nie dah setengah bulan utk Dec2010
bermakna balqish lagi seminggu akan ke 1 tahun 7 bulan

kalaou dikira-kira mama baru ada 11 hari hasil pengepaman
campur minggu depan adalah kot dlm 6 hari
selepas ditolak cuti utk bulan nie
bermakna bulan nie ada 17 hari jerk hasil pengepaman.

bulan nie mama tukar jadual pengepaman
dari kebiasaannya
tapi mama rasa jadual baru nie tak sesuai dgn mama
jadual pengepaman mama tukar jdk 2 kali sahaja
tengahari dan petang
hasilnya....sangat mengecewakan


selalunya mama dah dapat separuh
tapi kali nie belum cecah 100oz
baru dlm 90oz jerk

Jadi, bulan january kena pam seperti sediakala
pam setiap 2-3jam sekali





mama masih migrain hari nie...
kafine / coklat memang tak ambik
minum ini....utk cuba hilangkan sakit kepala
selain minum air banyak

12 comments:

~Nieza Journey~ said...

mieja,

windu aku nengok susu berketul-ketul .. huhuhu

εïз mummyHaza εïз said...

Bestnyer kmieja...

Bby dah setahun lebih tapi susu kmieja meriah kan... Haza nak jadi cenggitu nih.. ^__^ doakan yek,..

hushuss said...

tetap byk jugak tu kak mieja...

jasayu1 said...

SUKA SANGAT TENGOK EBM NI..... TAPI AKAK AYU NAK BERENTI KAN UNTK SI BONGSU TU DAH 2TAHUN 5 BULAN DAH BREAST FEED........SAKIT BILA DIA TERGEGET...HEHEH EHEHEH

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kak, besnye ayerr tu..

nape akak tukor jadual sesi ngepam?

Ina Hashim said...

isk Mieja

akak maloooooo sgt ngan Mieja tau...si Firas baru jek 4 bulan tapi akak dah abih frozen EBM...duk hadap fresh EBM jek...

ini le balasannya bila ummi dier ada penyakit M

Mieja@Amiizaa2001 said...

NIEJA:
cepat-cepat next produk...:)

HAZA:
Haza juga mesti bolehhh kepuncak :):)amin aminnnnnn...


HUS:
takut gak startegi tak kena...nanti ssusu lari...

AYU:
hehhehe kita tak mo panggil awak kakak...kita panggey 'ayu' jerk eh...beza setahun jerk pon kita:)

Seronoknyaaaaaa dah lebih 2thn, ayu pam lagi tak?


ROSE:
akak tukar sebb hari tu balqish tk minum abis kat nesery, ada balance 1, jdk cara nak bg dia lebih menyusu, pagi akak bg dia bf direct. tuu yg tukar strategi mengepam....tp bahaya, sebb susu macam nak lari plak....

KAK INA:
uwaaa kagummm dgn kak ina jugak sebb blh menten ebm fresh utk firas....

Chor Ayu said...

kakkk..byk nye susu akak... ayu kena limit giler2 sbb peti kecik jek... susu akak byk giler walo anak dh besa....tahniah...

lia said...

nak tnya la... kalau ebm tu mieja masukkan sampai 8oz dlm satu botol, thaw kan mcm mana yer kalau bb sekali minum dalam 2-3oz jer? sbb masa Amsyar dulu, xberani nak contain byk2 dlm satu bekas, buat setiap bekas mmg utk sekali feeding jer

wan nurul hezrina abd halim said...

wow tetap masyuk ebm nyer..memang nuruul bangga kenal kak meija.susu tetap maintain.

sumimie said...

Salam kak mieja,
mcm mana nak kasi shifa minum lebih sikit? hari tu dah bleh minum 4~5 btl tp sejak demam 2 btl jer.frozen Ebm tak terusik pon.
terpaksa buang sebab nk masukkan stok baru. bolehkan minum 100plus?hubby sy xkasila..huhuhu kecur jer tgk 100+ ni

lela said...

wah,kagum la tgk susu mieja,..masih byk wpn anak dah besar.congrats