November 10, 2010

Ubat@Yang Sudah Expired

stok ubat allysha+ali iqbal
dikala demam+batuk+selsema
dari tahun 2009-2010
sekali dah kumpul-kumpul
mak aihhhh banyakknya....



dah clear pon dlm fridge
tak semak mata melihatnya
lagi pon bukan pakai pon, buat perhiasan
bila pergi klinik simpan, simpan sampai selambak gini jadiknya
sampailah makan tahun...hikhikhikhik....



12 comments:

I want to lose weight said...

Aku simpan ubat demam je..
Yang lain2 asal sakit je terus pi klinik..

aida said...

rasanya kan ni hobi semua mak2, simpan ubat dlm peti ais berbotol-botol. Hehe

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

samalah dgn fiza kak.
stok ubat amatlah byknya...aduhai, asik kemas peti jer...

syikin said...

lebih kurang je kita kak mieja... ubat buat perhiasan dlm fridge hehe

Nieza Ishak said...

haku time helper datang umah baru la dapat nengok apa yg expired apa yang tidak ...

ahad ni time embushhhhhhhh nak kemas umah nak raya ...

Ina Hashim said...

hemmm...ubat2an ni camne nak tau dah expired eh?kalo antibiotik tu akak taule sbb kene habiskan within 3-5 days je..if x habis buang

Rizziela said...

Saya pun macam k.mieja gak..suka sangat simpan ubat2an dalam fridge....tapi bila anak demam..g klinik gak cari ubat baru :D

cik puan akish said...

owhhh kite dah wat clearence itu ari...kasi buang obat2 lame:)

az rina a.k.a jaijina said...

same macam rina kak..bnyak ubat² echa dah buang..bukan makan pon..makan pon tak berkesan..

wan nurul hezrina abd halim said...

bhyakn kalu tak wat clearence ubat.tkt tpakai yg dh xpired

Sue said...

kak, mak saya pon salu bising pasal peti ais penuh dgn ubat... dr thn lepas punye pon dok simpan lagi. hehe bile dah kemas abis clear.. nampak sgt bezanya.. eheheh

Mieja@Faiza Amir 2001 said...

hehehheheh tulahkan.....


ubat2 tu tk digunakan pon bila dtg semula demam/batuk/selsema semula...mesti prg klinik ambik baru.