November 8, 2010

EBM Isnin@ Yang Tak Habis

hari isnin mama ambik balqish awal
sampai-sampai dia baru minum ebm
baru habis separuh utk sessi yang terakhir (botol ke-4)
nampak muka mama, terus tinggal botol dia....


mama suruh balqish minum semula
tak moh dah...rugi dah 3oz balance tu
sampailah ke pagi tadi balance tu ada lagi
haruslah dibuang kesink sahaja

plan mama nak minum mlm tadi
tapi tak terminum
suruh papa minum, lagilah dia buat uwek uwek
allysha+ali iqbal pon dah pandai buat-buat uwek jugak
susu mama tk sedap....katanya..

ada kawan mama hubbynya suka sgt minum ebm lebihan anaknya
baguslah......memang respek kat dia....
ehhh tapi dlm islam haram ke husband minum susu isteri?
dan kwn mama jugak mengamalkan minum susunya sendiri
kalau ada lebihan ebm yg tak habis

mama?
belum berjaya
rasa tak mampu nak minum
nak sihat? nak awet muda?
nakkk......
tp tak sanggup lagi...belum ada kekuatan utk minum ebm sendiri...

16 comments:

εïз mummyHaza εïз said...

Hehehe...minum EBM - x lalu la kmieja

Yg Haza tau dlm Islam, hubby boleh minum tapi jgn sampai sendawa kenyang.. Sila betulkan haza klu salah ekk.. ^_^

Darouish Darwisya said...

boleh jer minum.hehehe...hubby xkan jadi anak susuan kita sbb dia bukan umor 2 thn ke bawah kan?tapi minum susu sndri mmg macam x sanggup la...xde kekuatan lagi...

Siti @ nurie said...

erk...ct pun x sanggup kot nak minum susu sndiri..hik hik

aanie said...

hehe..syg kan kalau buang ebm?
tapi nak minum xlalu la...hehe...

cik_ah82 said...

erkkk..mmg xpenah terpikir nk minum susu sndri..hehe..kak mieja, dapat tak komen pasai pil mitilium tu?ada pandangan?

wan nurul hezrina abd halim said...

weeek mane lalu minum ebm sendirik..tapi pernah rasalah..hehe manis

Momma Mia said...

uihhhh ada ke mama yg minum ebm bila anak tak abis... hmmmm me??? tak pernah terpk nak minum plak. rasa tu pernah la

hehehe bleh offer kat huby la cam gini tengok apa reaksi dia...

Ummi Ummair said...

ish..setakat ni tak tfikir plk nk minum ebm sndri..en suami x tahu la cane..x pernah plk tnyakn dia..lgpn selama ummair 17bln nie susunya x pernah x hbs..ada la 2-3 kali je..hehe

fazian.batrisyia said...

Ala cutenya kawan/hb kawan k.mieja tu minum ebm yg tak habis...tak membazir...sy rasa pun tak pernah cuma ambik bau je!...tapi rasa melekit tu syak mesti manis...Skrg ni selalu tanya humaira "Susu ibu rasa apa? - Humaira jawap "Rasa sedap, rasa manis"

Nurul Aznil said...

Salam,

yang me tau pun sama macam mummyHaza; suami bleh minum tapi tak bleh sampai kenyang...

kalau boleh sampai kenyang kalu... alamat ada jugak anak kebuloq.. or anak bergaduh ngan ayah nak menyusu... Ibu juga mangsa :P

Lyana said...

tak haram kot..lain lah ayahnye minum direct kat nenen...hahahahhaa

sumimie said...

boleh eh suami minum susu isterinyer?

sumimie said...

boleh eh suami minum susu isterinyer?

lela said...

betul ke minum susu ibu leh awet muda,isk3,xsggp kot rsnya

Mieja@Faiza Amir 2001 said...

MUMMIES:
tulahkan....rasa sket2 yg fresh sedap...manis...tapi yg frozen, tak lalu...rasanya mamek:)

LELA: aaaa'ahhh blh awetmuda, trylah:):)

Anonymous said...

nampak pelik tp memang ada hubby yg suka minum ebm.