November 4, 2010

Balqish@ tulang ikan

cerita malam tadi
tiba-tiba balqish datang kat mama
'mama....mama....mama....naaa...sambil bg something dari tangannya'
mama pon tadah tapak tangan....sekali mama tgk...

ya ampon tulang ikan

dapat dari mana nie dek?
pelik sekejap
sebab mama bagi balqish nasi+kuah sayur
dan masa tu mama baru jerk suap nasi kemulutnya
makan sambil jalan-jalan

lepas tu datang kat mama semula sambil tunjuk something kat jarinya
alahai tulang ikan adik tecit



tapi mungkin juga sebab share pinggan
sambil mama makan sambil suap balqish
mungkin tulang ikan tu terikut sama
tapi masa suap siap rasa-rasa tk der plak tulang ikan
muskil muskil...

nasib baiklah awak tak telan
awak keluarkan dari mulut & bagi mama
kalaou tidak jenuhlah nak kena ke hospital
keluarkan tulang ikan tuh

satu pengajaran utk mama yang cuai!!...

4 comments:

Zaidah said...

panjang jugak tulang ikan tu yerk mieja....takut kekadang nak bagi anak makan ikan...takut kena tulang...

Jery_Alid Misyahzniirf said...

pjg tulang ikan tu, syukur tak ada apa-apa yang terjadi ....

buah kedondong said...

huh, last 2 days pun kita nyaris-nyaris rasa bebal tak sudah bila tengok anak teruna makan nasi tercampur tulang ikan merah yang sangat keras dan besar, nasib baik dia luahkan sendiri..haih, pasni tak boleh cuai la...seriau!!!

fazian.batrisyia said...

Balqish budak bijak...dia tau itu bukan makanan...ni semua anak susu ibu la ni....