November 30, 2010

Allysha@Swimming Class

Hari nie kakak allysha start swmming classnya
tak plan pon
kalaou ikutkan tak ada dalam agenda untuk musim cuti kali nie
sebab last year dah pergi class yang sama
tapi disebabkan kakak ichaa terbaca email yg di hantar ke mama 



maka
dia dgn excitednya nak pergi lagi kelas
emmmm bagus jugak....tak derlah jadi burung hantu tidor lambat
sebab pagi-pagi dah kena bangun awal


dan sbg reward juga
minggu depan kita lepak kat Lagend Water Homes
almost 2 mths jugak booking....fuhh terasa lama betul nak cari masa yg sesuai :)



lepas tu hujung tahun baru kita pergi cuti-cuti ...
cuti penutup hujung tahun..yihahhhh...insyaallah :) ...

Group (1)

Hujung tu Grp (2), kanak-kanak comel :)

23 comments:

cik puan akish said...

wahh sonot amat allysha neh...berape costing mau anto anak g swimming class neh???=)

az rina a.k.a jaijina said...

nanti allysha leh jadi perenang negara ni..auntie ni tatau berenang, so mmg sesuai sgt kene amik kelas berenag gak..

sLEEping BEauty said...

intan pun teringin jugak nk bw anak g ..
aah , brapa eh cost dia ..
heheee

Mieja@2001 said...

AKISH/INTAN:

untuk 10 sessi RM80
seminggu: 2 kali
(dari jam 9.00am-11.00am...tp biasanya dlm 11.30am baru mereka nie siap-siap naik/habis sessi)...

RINA: akak pon tak pandai berenang...kalaou kapal karam mou akak yg tengelam dulu hehehhehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

nnti mat rafiq besor nak bawak dia g belajor gak ehehe

kak, nak ikut g PD...wuwuwuww

mirah said...

bestnya tgk allysya tu.
haha saya pun masa g perhentian baru pandai berenang sket2, ni dah lama tak try, entah boleh berenang lagi ke tak tahulah..haha..

belajar masa kecik ni buat salah pun tak malu, tp bila dah ebsar, kalau 3-4 kali ajar ta pandai gak, mahu cikgu tu pun give up agaknya..hihi

Nieza Ishak said...

bila la haku nak belajar berenang ni ... sama2 la kita tenggelam mieja ...huhuhu

lia said...

boleh belajar swim dgn allysha gini

εïз mummyHaza εïз said...

waaa.. bestnye kakak swimming yek.. untie haza nak ikut same la.. tapi x pandai berenang sgt.. huhuhu

Sue said...

k.mieja, swimming class ni kat mana. harga tu ok sgt.. kalau umur damia tu dia amik tak? kat ne ni class nye

fazian.batrisyia said...

Boleh isi masa lapang cuti sekolah ni. Bagus tu k. mieja...sy sejak tsunami tu jadi takut pulak dgn air. Last yer ke pulau redang nak snorkling takut2....dulu2 ke pulau kapas masa tu lum ada tsunami berani la jugak nak snorkling tu..lgpun ada kisah...naik banana boat kt pd tu terbalik & tenggelam dalam laut...tu yg jadi takut tu.

~CanaryGalapagos~ said...

akak kat mana ni..berapa umur dia ambik? kalau budak 5 tahun dia terima tak? teringin nak hantar Alleya saya swimming class? leh bagi info tak pasal centre ni..

Mieja@2001 said...

ROSE: jom jom.....hehehehh kita bertapa dlm bilik sambil berenang2 dikolamm...hikhikhik :)

MIRA/NIEZA: kalaou akak dah tua2 nie malas dah nak belajar bagai....mou lemas dulu:):)

LIA:sila-sila hehehhehehe

HAZA: waaaah mummy pon pandai swmming....terrorlah tuh...blh kuak-kuak sana sini :)

YAN: takutnyaa......nasib tak der apa-apa....

SUE/CG: class swimming nie biasanya dibuka pada cuti sekolah hujung tahun nov/dec, dkt MMU, Cyberjaya.

Dari usia 4 tahun sampailah usia remaja. Utk tahun nie baru start hari nie 1st sessi, kelas pada selasa & khamis. (10 sessi)

Next year akak calling2 kalau sue & CG berminat, akak plan nak hantar ali iqbal plak next yr sebb dia pon dah 5 thn.

mamamuazsayang said...

cuti2 g mane tu k mieja? hehe..nak nyibuk...

Ciklinn said...

seronokknyer......

ciklinn tak pandai berenang nanti ajar ciklinn yerk kalu dah pandai

azura samsuddin said...

wahhh besnye.. penah gak t'fikir nak hantar aina kelas berenang bia dia tau berenang x mcm ibu die ni...

besh jugak yer nak g Legend Water Chalets tu... tempat pun cantik...

selamat bercuti kak mieja

.::CeK LaLa::. said...

kalo haku berenang kuak lentang atas katil jer lahhh... hehehe.. tp gud la alysha.. berani btl nak swim2 ni..
Jgn anak aku.. kolam hat budak kecik pon dia takut nak selam kepala dia.. Kalo darwish lagi laa.. dok main air kat erea tangga jer! hahahha!

aida said...

bestnya pi swimming class, sini nak swim sejukkkk

sumimie said...

bestnyer allysa dpt belajr swimming..masa sy kecik2 swimming kat parit jer.

Zaidah said...

taklah mahal sangat fees nyer kan....

Mommy Prince said...

wah , bestnyer kak mieja.. arin pun x pandai swiming mau tengelam dulu gak.keh3.. teringin nak sent hero kecik.. nasiblah jauh kalau cyberjaya tu dekat teringin nak joint gak :)

jasayu1 said...

pandai allysha selam....kat mana tempat nya ya.... kira murah la....ada no tel tak?

Mieja@2001 said...

ZAI: aaahh tak mahal, sebab staff sukan tu mengajar separuh diskaun....:)

JASAYU: Kelas kat MMU, Cyberjaya
10 sessi (9am-11am)
RM80.00

Arrangement kelas biasanya masa cuti sekolah hujung tahun sebab masa agak pjg utk 10sessi. Biasanya request dari parent, so mereka akan tolong ajar, atleast ada 10 org. Kalaou lebih lagi bgs.

Kalaou hari biasa mereka tak mengajar, sebab mereka bussy dgn pelbagai sport budak2 MMU.

Next year kalaou kami plan nak buat utk kelas utk anak2 lagi, saya calling2 JASAYU yer:)

MIMI: nak tergelak akak tau...swmmng kat parit...akak kalo masuk parit nak berendam, memang kena belasah dgn apak....apak garang dulu....sbb tu smpai tua nie tk pandai swimm..