October 31, 2010

Aktiviti hari Ahad@ Ikan laga

lepas lunch
hari nie kita pergi chachucak sekejap...
hehehehhe chacucaklah sangat
chacucak pasar pudu hehehhe

biskut butter tuh blh bykkan air susu..serasi dgn mama :)

bau busuk mcm kat chachucak, bangkok
ramainya org...pelbagai bangsa ada
tak berani nak lama-lama kat situ
takut virus pelbagai jangkit dkt awak bertiga
semuanya belum berapa nak sihat lagi


kita pergi sini sebab nak cari spare part brg
tapi tak der jual kedai byk tutup
beli ikan laga untuk kakak & abg ali
mengimbau kembali zaman kecil papa
suka tangkap ikan laga kat bendang
tangkap pakai tangan jerk plak tuh....terror kan.....

ini ikan laga kampung....ikan laga siam nampak lebih cantek....ekor shining.

ali nak beli tortoise tapi busuklah sapalah nak jaganya
takut tak terjaga jerk
lain kalilah yerk abg ali :)


dan masa nak masuk area rumah, kita berselisih dgn  ini
mereka  ronda-ronda kat area rumah
lama sangat tak nampak mereka ronda-ronda kat depan rumah
lepas nie kalau mereka pindah
tak derlah lagi mereka ronda-ronda dpn rumah pagi dan petang
sayang....area nie akan dikomersialkan
hutan-hutan kecil juga turut menjadi mangsa
kabus sejuk semakin menghilanglah lepas nie
burung pungguk sudah semakin jarang kedengaran mengalunkan suaranya dikala senja
yang masih kedengaran suara burung
yang suka mengalunkan suara kicaunya di waktu malam/tengah malam...


5 comments:

I want to lose weight said...

kalef pun ada sekor..
beli masa balik kg hari tu

Sue said...

kak mieja... tgk gmbr tgh makan tu.. tak pasan da mana satu k.mieja. kalau takde tudung, lagiii tak pasan. aii untungnye org badan kecik ni kan? muda sentiasa. eeehhehehe

cik puan akish said...

sonot owhh jenjalan bersame family...bahagia idup kan..:)

tp kan kak..makan beskot butter tuh mmg leh bnyakkan susu yah??

Nieza Ishak said...

jauhnya jalan ... smp pasar pudu .. hihihi

wan nurul hezrina abd halim said...

bestnyer makan angin ujung minggu..ikan laga mmg cantik tp payah jagak jugakan?mudah mati..Keciknyer kak mieja tapi susu meriah..salahkan tanggapan org bdn kecik susu tak banyak..mmg salah bonar.hehe