September 30, 2010

Allysha@Macam-Macam

Tadi tghari dalam kereta papa tanya soalan kat allysha: Allysha pagi tadi cikgu tanya apa kat ichaa?

"Ceritanya pagi tadi allysha msk ke gate lambat....lambat msk ke gate dlm 2 minit......pastu kenalah tulis nama......cikgu tanya, kenapa lambat? allysha jawab bgn lambat. Cikgu tanya lagi: sapa bangun lambat? Allysha jawab: Mama bangun lambat."

Arghhhhhhhhh....bila dengar jawapan kakak allysha...mama? mama jadik blur sekejap...tak taou nak ketawa atau nak marah????? Ya allah, blh ko jawab mama yg bangun lambat.....adehhh mama juga ler yg disalahkan...

Reaksi papa plak: Dah ketawa berdekah-dekah .....sbb mama plak yg disalahkan...
Lepas tu baru papa explain, jawapan kakak tu salah..........mama/papa tak bangun lambat...tp cara kakak  bangun, cara nak pergi mandi, nak gosok gigi, pakai baju, sikat rambut, ambik stokin dlm drawer serba serbi slow....

Ya allah, boleh plak ko kata mama yang bangun lambat.....adehhhhh sudahnya mama pon ketawa!!!..... sapa yang susah bangun & last mandi? Adeeehh pengsan mama dgn jawapan awakkk taou....adehhhh....esok, mama bangun lambat baru taou...hua hua hua huaaaaaa.....oooohh bila teringat jawapan awak, mama msh nak tersenyum....adehhh apasal mama jdk mangsa....padahal awak juga sangat susah nak bgn pagi, nk tidor susah...nak bgn pon punyalah payah!!..

Kalaou dulu hari-hari jadi tarzan kejutkan awak....tp skrg tugasan itu papa yg buat utk kejutkan awak bgn dan mandi, mama bussy kat dapur siapkan susu ali & stok ebm balqish ke nesery dan lain-lain perkara sebelum ke school awak.

Kesimpulannya awak kenalah buat kerja laju-laju.....jgn jdk mcm snail......uhhhh??

6 comments:

aida said...

saya baca pun ketawa

az rina a.k.a jaijina said...

hehehe, notti kakak allysha ni..bape tahun allysha ni kak mieja? sok² ni mesti pandai bile dah besa kan..

kak mieja said...

AIDA/RINA: hehhehehhe...tulah pandai plak kata mama bgn lambat....

RINA: allysha dah 8 thn....besar dahkan.....hikhikhikhikhik

Momma Mia said...

hehehe pandai kaka jawap ek...

Ammi Sara said...

allysha, boleh thn lawak la awak ni, se geng dgn yaya if bgn je slow like snail, hehe...ammi ni hari-hari duk bebel cpt ti lmbt, x kanlah pakai spender, bj, stokin sume nk dipakaikan, hehehe..mcm2!

fazian.batrisyia said...

aduaiii...geli hati baca ni...anak2 skrg pandai menjawab...Ni lebih kurang sama cam anak saya Irdina le ni...semua nak kena paksa cepat2..kalau mood dia tak ok...kalau ok tu ceria je..