August 6, 2010

Minggu Penyusuan Sedunia 2010

Buat semua rakan-rakan yang bersemangat tinggi dalam menyusui anak-anaknya..."Selamat Minggu  Penyusuan buat semua ibu-ibu di seluruh Malaysia....seluruh dunia......:) ".

Alhamdullilah kita berjaya menghadapi segala rintangan penyusuan semasa di awal-awal kelahiran, sehinggalah kita mampu/berjaya mengatasi segala kesusahan, kesakitan (crack, nipple tenggelam dll) semasa di awal kelahiran juga, disamping  itu kita masih kuat semangat menyusukan bayi kita...alhamdullilah...semua itu ujian pertama yang harus kita lalui di awal-awal kelahiran, sebelum mendapat kesenangan dalam menyusukan....betul kan? Itulah yg mama alami juga....walau apa pun 'semangat' kena kuat...insyaallah.








  • Semoga kita semakin tabah dan kuat dalam menghadapi segala rintangan dalam penyusuan & pengepaman..
  • Semoga kita sentiasa bersemangat tinggi dalam perjuangan menyusui anak-anak kita sehingga ke usianya 2 tahun, insyaallah.
  • Semoga kita di kurniakan kesihatan yg sempurna dari Allah SWT. Jaga kesihatan & pemakanan kita. 3P+5K menjadi kekuatan dlm perjalanan penyusuan, pengepaman ini.
    • Semoga 'doa' ibu yg menyusui anaknya sentiasa di terima olehNYA, Amin.




      " Biar susu mengejar kita, jangan kita mengejar susu"





          5 comments:

          Cery said...

          saya sokonggg

          cik_ah82 said...

          mama...
          risau ni..
          susu xmeriah sangat..
          ke sebab org piyed ar..
          ni tgh piyed la ni..
          so-so je..
          huhu..
          ingat nk amek fenugreek, ok ke?

          kmieja said...

          cik ah: meh bg email, akak share kat awak:)

          1). a'ahh period pon blh sket jugak, sebab dua-dua keluarkan.

          2). Halba pon boleh try. ambik halba yg dah dibersihkan masukkan dalam nasi yg baru nak tanak, atau kalau msk dlm rice cooker, mskkan jerk halba terus.

          3). Fenugreek supplement pon blh try jugak:)

          cik_ah82 said...

          kak mieja,
          ni emel org..
          teman_biecara@yahoo.com

          kmieja said...

          cik ah82: check email taou...ada soklan:)