August 13, 2010

EBM @ 2nd Day Puasa

Hasil pengepaman untuk hari kedua 12/08/2010.


EBM 12/8/2010, 2nd day puasa: 9oz + 8.5oz + 5oz = 22.5oz

Pagi tadi terlewat bangun...semua alarm tak bunyi...yg herannya semua plak tu tak bunyi...kalaou berbunyi berderet-deret alarm bunyi...dari mama, dari papa dari kakak ichaa....kalaou satu tk berbunyi, boleh plak semua senyap sunyi sepi....aiyarkkk....

Tersedar jam 5.30pg, kelam kabut siapkan hidangan...nasiblah nasi+lauk pauk msh berasa panas. Mama masak nasi lemak+sambal ikan bilis+telor rebus+sardin. Punyalah laju makan....hikhikhik tak elok makan laju-laju kan (dlm pemakanan islam), tapi mengejar masa.....terpaksalahkan....sekali sekala :)

Alhamdullilah dah masuk hari ketiga berpuasa.

16 comments:

Intan Azmira said...

hasil 2nd day kita sama la kak

makcikrehan said...

sedapnya... nasik lemak! aku sukaaaaacatst

cik_ah82 said...

bestnya tgk susu meriah..kak mieja, help me..:(

kmieja said...

INTAN: alhamdullilah...rezeki bln puasa:)


REHAN:hikhikhikhik

CIK_ah@sarah: nanti kak mieja email, smlm tk sempat....:):) jangan nanes taou.....dah gie ngepam lagi tak? Jom kita g pam...:):) sessi pukul 12tgh plak:)

cik_ah82 said...

kak mieja, org pam dari kul 1215 sampai kul 1, dapat 2oz je.tp B bengkak lagi ni..tatau napa susu tamau kuar..:'(

Zakilah said...

salam kak,

banyak susu...saya half dari tu pun tak sampai..bgtau saya kak....e-mail saya jugak...
norzakilah@dialogasia.com

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wahh..hasil mengepam berkali2 ye kak..tahniah.ehhehe

sib baik tak tercokik kan..ngeee

fazian.batrisyia said...

adusss jelousnya tgk susu k mieja byk...dulu2 sy mcm tu la...skrg tidak lagi...rindunya nak byk susu mcm dulu....

cik_ah82 said...

kak mieja,
alhamdulillah, hasil pam lepas majuk ku lari tido tadi, bangun2 terus pam dapat 8.5oz..:)..tp tu baru hasil hari ni la, ptg ni insyaAllah nk pam lagi..:)

Ammi Sara said...

makan laju2 jgn tengok jam tau, hehe..kami pun dulu pun penah kena g2, awatlah serentak x bunyik kan, hihi...nasib akak pun jenis panaskan saja, ada org kena mkn fresh, masak b4 sahur, alamatnya tak sahurlah if jam tak bunyik...
byk hasil ebm, alhmdlh...;)

kmieja said...

SARAH: alhamdullilah banyak tuh sekali dapat 2oz + 8.5oz :)

Zakilah: nanti kak mieja email:)

Rose: Eiiii akak tercokik jugak taou...adehhhh tak pernah2..cepat-cepat minum air...hehehhe lawak betul...:)

YAN: next baby plak:) tunggu baby boy

AMMISARA: kalaou masak time sahur mesti tak makan dah tadi pagi heheh....:)

Dayah said...

susu kmieja tetap meriah walaupun di bulan ramadhan...saya rasa kita perlu avoid to have feeling yang kata susu kurang, sentiasa fikir +ve..

SHIMA said...

sedapnya nasi lemak....rindu saat3 mengepam ini....nxt bb shima nk buat mcm kak mieja...kali ni berjaya fully w/o fm hanya 1 thn je

kmieja said...

DAYAH: betul dayah cakap:)


SHIMA: Lepas nie mesti lagi berjaya...sebab dah ada experiencekan....blh buat stok byk2 sejak dr. awal lagi:):)

**sHiKinn** said...

wah banyak nyer susu..sy kalo pam dpt ler 3.5 oz ajer..

cik_ah82 said...

thanks kak mieja!
insyaAllah, akan dilaksanakan mengikut jadual tu..moga2 dipermudahkan, amin..:)