June 4, 2010

Stok EBM May 2010

Untuk bulan June, balqish tengah minum ebm bulan DEC 2009.


Stok ebm separuh bulan 19/5/20010 - 27/5/2010.

Setelah dicampurkan stok satu bulan MAY 2010.


Setelah siap memunggah...penat nak kena punggah setiap bulan, stok baru letak paling last kebwh. Dlm plastik ikea stok dec 2009 yg sedang di gunakan utk ke nesery balqish. 

Ada lebihan dlm freezer tuh, bermakna kena giat mengepam utk bulan JUNE 2010. Bulan june bakal banyak mengelat dari mengepam sebb cuti sekolah sudah bermula, maka mama juga akan bercuti dlm 1 minggu...huwarggghhhh.....huwarghhh...bakal mengundang masalah nie......(susu boleh jdk sikit).


10 comments:

Momma Mia said...

wah minum sulan dec.. ada bekalan dr bulan jan-may 10. cayo lah... kagum laaa. jadi sumber inspirasi nih utk collect lg byk stok

Afne said...

byknya stok ebm balqish! jelesssssss

k.mieja said...

Momma MIA: buat stok byk2......bb br 2bulan...susu tgh mashuk tu:):)

AFNE: dah sket tuh tinggal seplastik......dulu sebulan dpt 2plastik besar...uhuk uhuk uhuk...

Beattey said...

kita kagum.....

Beattey said...

kita kagummmm.........

Aku_tulip said...

k.mieja....banyaknya akak punya stok susu...

SuNsuRiA said...

Wa... sangat kagum... byknye stock susu...

Noriz said...

kagum dan rasa sgt teruja. Saya pembaca setia blog ini. Saya menyusukan anak kembar. Baru 2 bulan. Perahan di pejabat dan di rumah cukup2 utk bekalan si kembar di rumah baby sitter. Alangkah bahagianya kalau saya dpt mcm mieja. sekali perah dpat berbelas2 oz.Buat masa ni mmg saya tak dpt nak buat stok. Sebabnya masih lagi tak dapat bangun mlm utk pump. Mcm yang mieja cakap tu

reen said...

nak tanya akak nih..akak pump susu guna doublepump ker? cemana bleh kumpul byk giler? sy guna manual jer. tupun skali pump dapat 3-4 oz (baby 5 bln lbh..) kekdg bila dia menyusu sebelah, pump lagi sebelah. macamana nak banyakkan stok susu nih. kalu bab minum air masak, mmg sy kurang gemar sket..sehari baru abis sebotol 500ml tuh. selainnya minum air manis..pls advise. tq

:: iManja :: said...

kagum, teruja, cemburu.......tahniah pada anda!!!!!