May 18, 2010

EBM 1/2 bulan (MAY 2010)

Bila belek-belek blog tahun 2008, bila tengok semula gambar2 ebm masa menyusukan ali....mama rajin ambik gambar setiap sessi pengepaman kalau dibandingkan sekarang langsung tak der simpanan....ambik gambar  ebm bila dah cukup 1bln, simpan gambar ebm bila nak pack dlm plastik...

EBM ali iqbal masa dah dekat 2 tahun, hasil pengepaman hanya 6oz....uiii serammlah plak...skrg balqish sudah dekat 1thn, hasil pengepam boleh cecah 8oz-12oz sahaja. Purata pengepaman  semasa ali & balqish masa 1 tahun adalah sama. Sessi pengepaman dlm 8oz.

Kalaou genap 2 tahun, berapalah agaknya yang mama mampu pam utk balqish...hurrmmmm...kena kuat & gigih mengepam....


 
Inilah satu2nya gambar yg mama teringat nak snap baru2 nie...selepas naik pantang, tak der satu pon gambar sessi pengepaman mama snap.....nie mama snap masa birthday mama 10/5 hari tuh....hasil pengepaman utk satu sessi, kiri 8oz, kanan 2oz...kanan memang sikitlah....boleh bayangkan macamana nenen sebelah byk susu, sebelah lagi ciput....(????). Time ali dulu kanan banyak susu, kiri sket....(sebab ali suka kanan, aqish plak suka kiri).


Ebm utk 1/2 bulan (May 2010), malam tadi terpaksa packing dlm plastik sebab dah nampak semak.....

EBM 1/2bln (MAY 2010)

Taraaaaa.....dah clearrr.........plastik oren, ebm bulan 11 (yg sdg digunakan skrg).....


10 comments:

Suliana said...

kagum la dgn akak, susu melimpah ruah.. alhamdulillah.. rezeki anak2..

Idida Aziz said...

banyak gak lagi tu mieza...ida sekrg 1 sesi dapat 2oz - 3oz jer utk dedua belah....sehari ngepam dpt 10 oz jer

Ina Hashim said...

bestnya nengok...taknak beli 2nd freezer ke?dah penuh sesak tuh

Nurul Aznil said...

Salam,

Samalah kita, i mean HAMPIR sama... kanan hasil lumayan, kiri malu-malu kucing.

separuh bulan dah 1 plastik besaq? banyak tu! jelesss jelessss

ena said...

kak.. skang saya pam dapat 4oz je tu pun da berpeluh2 huhu

AkU dAn DeAr said...

salam kak mieja, nk tau no fon tukang urut tu boleh???
nor sekali pam, dpt 4-5 oz je..baby baru 6bulan setgh...

mieja said...

kak ina: huhuhu kalaou ikut hati nak beli tong baru, tp tak dpt keizinan...byk sangat makan letrik kang :):)

kak mieja said...

ENA: awak dok umah skrg, tak yah pam....lagi senang :):).....

kmieja said...

noor: bg kak mieja email awak ya..

AkU dAn DeAr said...

kak mieja...
email nor
norli4283@gmail.com
tmpt urot tu kt mane eh???
tq kak mieja