January 29, 2010

Jawapan utk shazz (Plastik EBM)


Salamss shazz,

Plastik susu tu selamat digunakan, sebab plastik tuh memang utk storage ebm. Jimat space, cuma agak renyah bila nak transfer kebotol susu. Biasanya akak keluarkan waktu mlm dlm pukul 12am, pagi-pagi dlm 5.00-5.30am akak transfer kebotol, lepas tu masuk kefridge semula (sebelum angkut kenesery).

Ada setengah ibu-ibu, terus bawak ke nesery, pengasuhlah yang akan tolong transfer kebotol. Tapi akak tak suka cara itu, menyusahkan pengasuh. Mereka dahlah ramai baby, keje-keje renyah nie baik kita handle kat rumah sendiri untuk memudahkan pengasuh. Pengasuh tinggal panaskan sahaja dalam botol, tak payah menyusahkan mereka nak transfer2 kebotol. ..yalahkan, kat nesery anak-anak kecil kan banyak ragam, kalau dibuatnya sana sini menangis...nanti pengasuh pon tak tentu arah nak buat kerja...mana nak tenteramkan baby, mana nak transferkan ebm dlm botol, buatnya baby kita dah menangis2 nak susu, susu plak msh dlm storage bag, itukan lagi melambatkan keadaan........(itu pendapat akak jerk).

So, utk memudahkan mereka, kita tolonglah transfer siap-siap kebotol sblm hantar kenesery. Pengasuh tinggal serve jerk...kan senang? kan :)




4 comments:

nur rabiatul adawiyyah said...

nak tanye plastik ni mmg pakai sekali je ye..pas tu terus buang..tak leh pakai balik ye?maknanya kalau dah transfer dalam botol susu dah tak bekulah ye?

Az Rina said...

kalu plastik biasa tu (yg isi air) buleh pakai tak kak?

shazzrieey said...

Thanks atas ilmu yg dikongsi. Kawan shazz yg mnta pandangan. Shazz plak xpernah guna liner tu, selalunya shazz simpan dlm botol2 jer...

shazzrieey said...

Thanks atas ilmu yg dikongsi. Kawan Shazz yg mnta pandangan. Shazz plak xpernah guna liner tu. Shazz sllu guna botol2 jer......